Φλωρίδης στον Realfm 97,8: Συγκεντρώνω τα βέλη των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης επειδή αποκάλυψα όλα τα ψέματά τους

«Λογικά συγκεντρώνω τα βέλη των πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης για τον απλούστατο λόγο ότι τις τελευταίες ημέρες και ιδιαίτερα στη συνεδρίαση στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας αποκάλυψα όλα τα ψέματά τους. Αφού αποκαλύφθηκαν τα ψέματα και η υποκρισία, είναι προφανές ότι γίνομαι στόχος. Αυτό στην πολιτική είναι το απολύτως φυσιολογικό» τόνισε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης.

«Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα σημείο τριβής, καμία αντιπαράθεση με τους συγγενείς που κάνουν αγώνα να μην ξεχαστεί η υπόθεση. Η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δεν έχουμε κανένα σημείο αντιπαράθεσης με αυτούς τους ανθρώπους. Αντίθετα, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα ώστε η δικαστική διευρεύνηση να διευκολυνθεί με κάθε τρόπο και η δίκη να επιταχυνθεί με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες».

Ερωτηθείς γιατί οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν την παραίτησή του απάντησε πως «δεν το γνωρίζω, εγώ δεν έχω καμία αντιπαράθεση με αυτούς τους ανθρώπους».

«Η δήλωση ήταν σαφής, αφορούσε αποκλειστικά εκείνους τους πολιτικούς που δημιούργησαν όλον αυτόν τον μύθο ότι δήθεν έγιναν μπαζώματα προκειμένου να αποκρυβούν στοιχεία και αποδείχτηκε τελικά πως ό,τι κι αν έχει συμβεί ό,τι υλικό υπάρχει εκεί είναι όλο στη διάθεση των ανακριτών, των πραγματογνωμόνων, των εμπειρογνωμόνων και των τεχνικών συμβούλων» είπε στη συνέχεια. «Το υλικό είναι όλο εκεί» τόνισε.

«Ο ανακριτής έχει στα χέρια του το αυθεντικό υλικό των συνομιλιών. Κατασχέθηκε από την πρώτη στιγμή από τους ανακριτές. Είναι στα χέρια τους από την πρώτη στιγμή» σημείωσε.

Αναφορικά με την νέα γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους σχολίασε πως «ο Ποινικός Κώδικας τιμωρεί την αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής είτε είναι γυναίκα είτε είναι παιδί με ισόβια κάθειρξη. Οποιαδήποτε δολοφονία ανθρώπινου όντος με βάση τις διατάξεις, με τις οποίες διορθώσαμε τις αντίστοιχες του ΣΥΡΙΖΑ, η ποινή που προβλέπεται στον δολοφόνο είναι ισόβια, δεν έχει παραπάνω ποινή. Τα ελαφρυντικά εξετάζονται σε κάθε περίπτωση δολοφονίας ανθρώπου, κάτω από τις προϋποθέσεις της κάθε δολοφονίας. Ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι όπως και να ονομάσουμε το αδίκημα η προβλεπόμενη ποινή από τον Ποινικό μας Κώδικα στον θάνατο ανθρώπου είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα είναι ισόβια. Δεν έχει παραπάνω».

«Η δήλωση του πρωθυπουργού είναι σαφής, πως ο όρος γυναικοκτονία πρέπει να παραμένει στη δημόσια σφαίρα διότι πρέπει η κοινωνία πρέπει να συζητήσει σε όλα τα επίπεδα τι πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουν τα πρότυπα και να αποφεύγονται αυτού του είδους τα εγκλήματα. Είπε όμως πως στο ποινικό μέρος είναι στο ανώτατο επίπεδο» κατέληξε ο κ. Φλωρίδης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ