Φλωρίδης: Προανήγγειλε αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα προανήγγειλε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την διάρκεια της συζήτησης  του νομοσχεδίου για την στελέχωση της Δικαστικής Αστυνομίας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αναφερόμενος στην τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών και στις δηλώσεις που είχε κάνει στην Βουλή για το ίδιο θέμα, κατά τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης, είπε ότι αυτό που εννοούσε ήταν «για το νόμο του 2017 που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θέσπισε το ακαταδίωκτο των τραπεζιτών σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης δανείων» και στο νόμο του 2016 που είχε «θεσπίσει το ακαταδίωκτο των μελών των ΔΣ και των στελεχών του Υπερταμείου».

Ο κ. Φλωρίδης απέρριψε την τροπολογία που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ,  λέγοντας ότι «εμείς εδώ δεν νομοθετούμε ευκαιριακά, αποσπασματικά και για λόγους εντυπώσεων» και σημειώνοντας ότι «αυτά τα ζητήματα θα εξεταστούν κατά την ευρεία συζήτηση που γίνεται για τον ΠΚ και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που σε λίγες ημέρες θα δοθεί σε διαβούλευση».

Ο υπουργός, σε σχέση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την στελέχωση της δικαστικής αστυνομίας, παρατήρησε ότι «γίνεται πράξη ένα αίτημα 150χρόνων», τονίζοντας ότι ο τρόπος προσλήψεων είναι απόλυτα διαφανής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ