Φίλης στον Realfm 97,8: Ο Κασσελάκης επέλεξε το λαϊκιστικό κέντρο – Θα πάει κι αλλού ο Κασσελακισμός

Ο Νίκος Φίλης, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Νέας Αριστεράς, δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Realfm 97,8 ότι «παρότι μαζί με άλλους συντρόφους φύγαμε εγκαίρως από τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να σας πω ότι με θλίψη παρακολούθησα τα όσα συνέβησαν στο συνέδριο. Είναι μια περαιτέρω πορεία προς τον εκφυλισμό ενός χώρου, ενός ιστορικού κόμματος που προσέφερε πολλά πράγματα στην ελληνική κοινωνία και που τώρα οδηγείται σε μια κατάσταση πολύ αρνητική».

«Άκουσα τον κ. Κασσελάκη, ήταν μια διαμάχη μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Κασσελάκη. Μικρή σημασία έχει η ηγετική διαφωνία μεταξύ των δύο, σημασία έχει η διάλυση και ο εκφυλισμός του κόμματος. Ο κ. Κασσελάκης δεν κρύφτηκε. Θέλει να σπάσει το κέλυφος της αριστεράς για να συναντηθεί με δυνάμεις συντηρητικές, διότι όλα όσα λέει είναι μια μετατόπιση από τον χώρο της αριστεράς στον χώρο ενός λαϊκιστικού κέντρου. Θα δούμε αν υπάρχει χώρος για αυτή την επιλογή. Η επιλογή του πάντως είναι λαϊκιστικό κέντρο» σημείωσε.

«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αυτός που ξέραμε, έχει κλείσει τον ιστορικό του κύκλο. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ΣΥΡΙΖΑ κατ’ όνομα και μεταλλάσσεται σε ένα κόμμα κεντρώο, λαϊκιστικό» συμπλήρωσε.

«Με την Νέα Αριστερά θέλουμε να συγκροτήσουμε ένα ανάχωμα στον εκφυλισμό του χώρου της αριστεράς. Τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι προοίμιο μιας σοβούσας πολιτικής κρίσης. Θα πάει κι αλλού ο Κασσελακισμός, ήδη είδαμε συμπτώματα αυτού του λαϊκισμού να εκδηλώνονται στη συζήτηση για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια» σχολίασε ο κ. Φίλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ