Φάμελλος στον Realfm 97,8: Πρέπει μέχρι το συνέδριο να έχει διατυπωθεί ο νέος πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ

«Εκφράσαμε την αντίδρασή μας για την αναβολή της συνάντησης. Οι σχέσεις των χωρών και τα πολιτειακά αξιώματα που εκπροσωπούνται δεν συνηγορούν σε αυτή την απόφαση. Σωστά εξέφρασε την ενόχλησή του ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα στον Realfm 97,8.

«Η Ελλάδα έχει τρόπο να απαντά σε οποιαδήποτε πρόκληση. Η Ελλάδα ξέρει» σχολίασε, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη Ερντογάν είναι στο πλαίσιο του διαλόγου. «Οι κόκκινες γραμμές είναι η κυριαρχία και η άμυνα της χώρας» πρόσθεσε.

«Πρέπει να υπάρχουν διπλωματικές πρωτοβουλίες» σχολίασε.

Ερωτηθείς για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για νέο τοπίο. Θα κριθούν όλα στην πορεία. Μία ποιοτική διαφορά, αρνητική για μένα, θα είναι η πιθανή συγκρότηση κοινοβουλευτικής ομάδας. Διότι οι 11 πρώην σύντροφοί μου εξελέγησαν με τον ΣΥΡΙΖΑ, για τον ΣΥΡΙΖΑ και από ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή θα είναι πιθανά μια κοινοβουλευτική ομάδα που θα λειτουργεί σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι λάθος η αποχώρησή τους γιατί μειώνονται οι δυνάμεις από αυτό που μας έδωσαν εντολή να κάνουμε οι πολίτες».

«Η εκλογή του προέδρου δεν έλυσε το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί δεν ήταν ο πρόεδρος το πρόβλημα. Η εκλογή άνοιξε τον δρόμο για διαδικασίες που είχαν προαποφασιστεί» συμπλήρωσε.

«Τα όργανα λειτουργούν και έχουμε κάνει πολλές συνεδριάσεις και ετοιμάζουμε συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας, θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών» υπογράμμισε.

«Το ορόσημο για μένα είναι το συνέδριο, εκεί θα φανεί η νέα ηγεσία και ταυτόχρονα θα κριθούμε νωρίτερα, δεν θα περιμένουμε τις ευρωεκλογές. Η κοινωνία περιμένει τώρα απαντήσεις. Οι ευρωεκλογές θα είναι μια κρίσιμη εξέλιξη αλλά είναι μακριά, πρέπει να δοθούν νωρίτερα απαντήσεις. Πρέπει μέχρι το συνέδριο να έχει διατυπωθεί ο νέος πολιτικός λόγος του ΣΥΡΙΖΑ» κατέληξε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ