Εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη: Πρόταση μομφής κατά Μαρκόπουλου κατέθεσε η Νέα Αριστερά

«Είναι προφανής η προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών του κ. Καραμανλή και της κυβέρνησης της ΝΔ εν γένει για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών», τονίζει σε δήλωσή της η βουλευτής της Νέας Αριστεράς, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών», Πέτη Πέρκα.

Όπως αναφέρει, η εξεταστική επιτροπή, με απόφαση της πλειοψηφίας ξεκίνησε τη διερεύνηση από το 1997 και με μάρτυρες που δεν έχουν σχέση με το δυστύχημα- «με αποτέλεσμα να εξετάζουμε μάρτυρες που δεν ξέρουν, δεν θυμούνται μετά από τόσα χρόνια και το μόνο που καταθέτουν είναι υποθετικές κρίσεις». «Αντιθέτως απέκλεισε μάρτυρες/κλειδιά που η συμβολή τους θα φώτιζε πολλές πτυχές. Για παράδειγμα αποκλείστηκαν ανώτερα στελέχη ΟΣΕ, ΕΡΓΟΣΕ, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που ορίστηκε από τις οικογένειες, εκπρόσωποι εργαζομένων, σημαντικοί πραγματογνώμονες, κ.ά.», σημειώνει η κυρία Πέρκα.

«Ως επιτομή αυτής της λειτουργίας έρχεται και η κυνική δήλωση του προέδρου της Εξεταστικής Επιτροπής κ. Δημήτριου Μαρκόπουλου η οποία μας οδήγησε ως ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ στην κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του» προσθέτει η κυρία Πέρκα, εξηγώντας ότι «η ενέργεια αυτή αποτελεί την ελάχιστη κίνηση σεβασμού στην μνήμη των θυμάτων των Τεμπών και των οικογενειών τους. Οτιδήποτε λιγότερο μετατρέπει την προσβολή σε κυβερνητική γραμμή».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ