Ευρωεκλογές: «Κλειδώνει» η υποψηφιότητα του Γιώργου Καλλιακμάνη

Το όνομα του γνωστού συνδικαλιστή της ΕΛ.ΑΣ Γιώργου Καλλιακμάνη είναι μεταξύ των υποψηφιοτήτων που ακούγονται, για το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.  Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται «κλειδωμένη» η υποψηφιότητα του στην εκλογική αναμέτρηση του Ιουνίου, έπειτα από συναντήσεις που είχε με κορυφαία «γαλάζια» στελέχη

Ο Πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Μέλος Εκτελεστικής Γραμματείας και του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) είναι από τους έμπειρους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Αγρινιώτης αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών, υπηρετεί ως αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας από το έτος 1995, και μέχρι σήμερα είναι αξιωματικός στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος». Έχει αναπτύξει από νωρίς έντονη συνδικαλιστική δράση και έχει βραβευτεί για το έργο του στην ΕΛ.ΑΣ.

Είναι εκ των ιδρυτικών στελεχών του Γραφείου Εξέτασης Ταξιδιωτικών Εγγράφων στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», με εξειδίκευση στην εξέταση της γνησιότητας των ταξιδιωτικών εγγράφων.  Εξάρθρωσε εκατοντάδες κυκλώματα διακίνησης παρανόμων μεταναστών και εμπορίας ανθρώπων.

Παρακολούθησε δεκάδες σεμινάρια ανίχνευσης ταξιδιωτικών εγγράφων, ασφάλειας αεροδρομίων και ασφαλείας πτήσεων, καθώς και αντιμετώπισης αεροπειρατειών από Αμερικάνους, Αυστραλούς, και Καναδούς Αξιωματικούς.

Συνέβαλε αποτελεσματικά στην πάταξη της παράνομης μετανάστευσης και της εμπορίας ανθρώπων εξαρθρώνοντας διεθνή κυκλώματα διακίνησης παράνομων μεταναστών υπηκόων Αλβανίας προς τον  Καναδά, διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης αλλοδαπών υπηκόων Σομαλίας μέσω της χώρας μας σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και κυκλώματος εμπορίας ανηλίκων υπηκόων Κίνας τα οποία προορίζονταν για εμπόριο οργάνων σώματος και παιδικής  πορνογραφίας κυκλώματος εμπορίας ζώων προς την Γερμανία.

Το 2017 μέσω της ενασχόλησης του με τα κοινά, συνέβαλε αποτελεσματικά με προτάσεις και παρεμβάσεις στη βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αστυνομικών.

Το 2018 προέτρεψε και επέτυχε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων  Νοτιοανατολικής Αττικής, της οποίας εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να Πρόεδρος, να προβάλλει τον πολιτισμό εκδίδοντας Ημερολόγιο, με  παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας.

Το 2003 βραβεύτηκε για την αποτελεσματικότητα του στην πάταξη της εμπορίας ανθρώπων και για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης από τον Αμερικανό
πρέσβη στην Αθήνα, τον ΤΗΟΜΑΣ MILLER.

Έχει βραβευτεί δύο φορές από την UNESCO για την προσφορά του στον πολιτισμό και στην Ελληνική κοινωνία, καθώς και από την Ένωση Γυναικών Πάτρας, για την συμβολή του στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας.

Έχει συμβάλει τα μέγιστα για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας, της βίας κατά των παιδιών, καθώς και για την ανήλικη παραβατικότητα, μέσα από ομιλίες σε σχολεία της Ελλάδας, αλλά και την συμμετοχή του σε ημερίδες φορέων και δήμων που τον έχουν προσκαλέσει.

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης είναι γνωστός και για τις παρεμβάσεις του ως προσκεκλημένος σε ΜΜΕ όχι μόνο για θέματα που άπτονται αστυνομικού ενδιαφέροντος, αλλά εξίσου και για θέματα ευρύτερου κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ