Εύα Καϊλή: Τι ανέφερε το ένταλμα σύλληψής της – Το μυστήριο με την «Ολλανδέζα»

Αποκαλυπτικό για τον τρόπο με τον οποίο ο Αντόνιο Παντσέρι φέρεται να έδινε εντολές στην Εύα Καϊλή, μέσω του Φραντσέσκο Τζιόρτζι, είναι το ένταλμα σύλληψης της Ελληνίδας ευρωβουλευτού, η οποία παραμένει κρατούμενη καθώς κατηγορείται για εμπλοκή στο σκάνδαλο Qatar Gate.

Qatar Gate: Τι απαντά στον Δημητρακόπουλο ο Πολωνός ευρωβουλευτής που κατήγγειλε τις σχέσεις της Καϊλή με την Ρωσία

Στο επίσημο έγγραφο, με ημερομηνία 9/12/2022, γίνεται αναφορά για ένα δίκτυο, «εγκέφαλος» του οποίου ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, που αποκάλυψε το ένταλμα σύλληψης, σε αυτό επισημαίνεται ότι η Εύα Καϊλή έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα, που υπήρχαν σε βαλίτσα στο διαμέρισμα όπου διέμενε με τον σύντροφό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Εύα Καϊλή: Επιβεβαίωσε την ρήξη με τον Τζιόρτζι ο νονός του παιδιού τους – «Έχει δει δύο φορές την κόρη της»

«Η κατηγορούμενη αναγνωρίζει ότι έδωσε εντολή στον πατέρα της να κρύψει τα χρήματα. Δηλώνει πως γνώριζε ότι στο παρελθόν ο σύζυγός της με τον Παντσέρι είχαν κοινές δραστηριότητες, αφού ήταν συνεργάτες και ότι έχουν περάσει από το διαμέρισμά της, βαλίτσες. Αναφέρει ότι δεν γνωρίζει ότι ο σύζυγός της εμπλέκεται σε αυτό το δίκτυο», επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στο ένταλμα σύλληψης.

Σε άλλο σημείο του εγγράφου, αναφέρεται ότι «από την έρευνα προκύπτει ότι δόθηκαν εντολές από τον κ. Παντσέρι στην κ. Καϊλή μέσω του συζύγου της. Δηλαδή ότι ο Πανστέρι είχε παραπονεθεί για το γεγονός ότι η κ. Καϊλή μιλά με την Ολλανδέζα» και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται να είπε στον Τζιόρτζι ότι είναι καλύτερο «να της πεις να σταματήσει να μιλάει μαζί της».

Το Politico στη Θεσσαλονίκη για την Εύα Καϊλή – Το φαγητό, οι πολιτικοί, τα «φαντάσματα» και η σκοτεινή ιστορία

Στο ένταλμα σύλληψης δεν κατονομάζεται ποια είναι η «Ολλανδέζα». Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες και από τον διεθνή τύπο, φέρεται να είναι μία Ολλανδή ευρωβουλευτής, η οποία δεν έπαιρνε θέση υπέρ του Κατάρ.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ