Εύα Καϊλή: Αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητές της στο Ευρωκοινοβούλιο

Με απόφαση της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, αναστέλλονται όλες οι αρμοδιότητες της Εύας Καϊλή. Επιπλέον, επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεσή της από το Προεδρείο του ΕΚ, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα των βελγικών αρχών για την υπόθεση διαφθοράς.

Εύα Καϊλή: Αυτό είναι το σπίτι της στις Βρυξέλλες – Διάσκεψη τη Δευτέρα για την καθαίρεσή της από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ρομπέρτα Μετσόλα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων δικαστικών ερευνών από τις βελγικές αρχές, η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αποφάσισε να αναστείλει με άμεση ισχύ όλες τις εξουσίες και τα καθήκοντα που ανατέθηκαν στην Εύα Καϊλή υπό την ιδιότητά της ως αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Την είδηση έκανε γνωστή νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οι Ευρωπαίοι Σοσιαλδημοκράτες ζητούν την καθαίρεση της Καϊλή από τη θέση της αντιπροέδρου

«Η πρόεδρος Ρομπέρτα Μέτσολα με απόφαση της, που μόλις μας κοινοποιήθηκε, αναστέλλει-με άμεση εφαρμογή-όλες τις αρμοδιότητες που είχε αναθέσει στην Αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Εύα Καϊλή. Επισπεύδονται οι διαδικασίες για την οριστική καθαίρεση της από το Προεδρείο του ΕΚ», έγραψε στο Twitter.

 

Υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο: Ευρωπαίοι πολιτικοί ζητούν παραίτηση της Καϊλή – Οι αντιδράσεις και οι διαπραγματεύσεις με το Κατάρ

Επιπλέον, ο κ. Παπαδημούλης, δημοσίευσε και το σχετικό έγγραφο που έφτασε στα χέρια των ευρωβουλευτών από την πρόεδρο Μέτσολα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το mega, τη Δευτέρα αναμένεται να γίνει έκτακτη σύσκεψη των Προέδρων όλων των πολιτικών ομάδων της Ευρωβουλής και της Προέδρου Ρομπέρτα Μέτσολα, μετά τις αποκαλύψεις για την υπόθεση διαφθοράς, με χρηματισμό από το Κατάρ.

Η σύσκεψη είναι προγραμματισμένη για τις 4 το απόγευμα και σε αυτή, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, θα αποφασιστεί να καθαιρέσουν την Εύα Καϊλή από την αντιπροεδρία της Ευρωβουλής.

Επίσης, η ομάδα των Πρασίνων εξέδωσε ανακοίνωση ζητώντας από την κα Καϊλή να παραδώσει την έδρα της, εάν αποδειχθεί ότι έχει εμπλοκή. Σύμφωνα με πηγές του Ευρωκοινοβουλίου που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, είναι εξαιρετικά δύσκολο να έχουν εμπλακεί μόνο στελέχη των Ευρωσοσιαλιστών στην υπόθεση και είναι πιθανό η έρευνα της Εισαγγελίας να έχει επεκταθεί και σε άλλα άτομα.

Η κάμερα του Mega βρέθηκε στο σπίτι της Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες, εκεί όπου έγινε η έφοδος των Αρχών. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της L’ Echo, εντοπίστηκαν τσάντες με χρήματα, ενώ κατασχέθηκαν κινητά και υπολογιστές. Το σπίτι της, στο οποίο διαμένει με τον σύντροφό της, βρίσκεται σε μια ήσυχη γειτονιά, σε απόσταση αναπνοής από το Ευρωκοινοβούλιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ