Εθελοντική θητεία για τις γυναίκες στις Ένοπλες Δυνάμεις

Στην αποκάλυψη ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, προχωρά στην εξέταση του ζητήματος της εθελοντικής θητείας των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις προχώρησε ο Νίκος Δένδιας σε εκδήλωση του ΓΕΕΘΑ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσε το ΓΕΕΘΑ με αφορμή την σημερινή ημέρα που είναι αφιερωμένη στην γυναίκα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αποκάλυψε ότι σε συνεργασία με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, εξετάζεται το ζήτημα της εθελοντικής θητείας των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως ανέφερε «στο γεωπολιτικό πλαίσιο στο οποίο κινούμαστε, και στο αριθμητικό πλαίσιο, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία απειλή από χώρα πολύ υπέρτερη αριθμητικά από εμάς, η οποία θα προσεγγίσει μέχρι τα μέσα του αιώνα ή και θα υπερβεί τα 100 εκατομμύρια, εμείς θα είμαστε στα 11- 12 εκατομμύρια».

Ο Νίκος Δένδιας τόνισε ότι η απλή αριθμητική επιβάλλει την προώθηση του θεσμού της εθελοντικής θητείας των γυναικών, όπως επίσης και της ιδεολογικής αντίληψης «ότι ο ένοπλος πολίτης που υπερασπίζεται την πατρίδα, τα ιδανικά, το σπίτι του, είναι πάντοτε αυτό το οποίο διέκρινε τον Ελληνισμό από την εποχή της ίδρυσης του κράτους – πόλης».

Βάσει μελέτης που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο, με την εθελοντική στράτευση των γυναικών «δεν είμαστε 11,5 εκατομμύρια, γινόμαστε 22 εκατομμύρια. Θα παρατηρήσατε ότι ο δείκτης συμμετοχής των γυναικών στον στρατό (της γειτονικής μας χώρας) είναι κάπου στο 0,3% έναντι του πολύ καλού δικού μας».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα σας παρουσιάσουμε μαζί με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων μια αρχική σκέψη. Για το πώς μπορούμε κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο να εκμεταλλευτούμε το ανθρώπινο κεφάλαιο της πατρίδας μας, όχι μόνο στο επίπεδο των στελεχών μας, αλλά και στο επίπεδο της εθελοντικής στράτευσης. Ξεκινώντας από δόκιμες αξιωματικούς με συγκεκριμένες ειδικότητες, οι οποίες θα υπηρετούν για ένα χρονικό διάστημα και σιγά – σιγά προχωρώντας σε ευρύτερα τμήματα του γυναικείου πληθυσμού, που θα ήθελαν να φορέσουν αυτήν την έντιμη, αλλά και πολύ όμορφη στολή που φοράτε. Και να έχουν κατά την άποψή μου, την εκπληκτική εμπειρία να υπηρετήσει κανείς τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ