Έσταξαν φωτιά οι κάννες του Πολεμικού Ναυτικού στο Αιγαίο

Βολές από υποβρύχιο, φρεγάτες και πυραυλάκατους. Βύθισαν πλοίο – στόχο.

Σείστηκε το Αιγαίο, επί μία εβδομάδα από τις ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού.

του Χρήστου Μαζανίτη

Η επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε με συνδυασμό τεσσάρων εθνικών ασκήσεων, ταυτόχρονα!

Πρόκειται για τις ασκήσεις «ΑΣΤΡΑΠΗ», «ΛΟΓΧΗ», «ΒΡΟΝΤΗ» και «ΟΡΜΗ», που έλαβαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κεντρικού Αιγαίου και Μυρτώου Πελάγους, με συμμετοχή μονάδων των Διοικήσεων Φρεγατών, Υποβρυχίων, Ταχέων Σκαφών, Πλοίων Επιτήρησης και Αεροπορίας Ναυτικού, το διάστημα από τη Δευτέρα 18 έως την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου.

πολεμικό ναυτικό Αιγαίο ασκήσεις

Κατά τις ανωτέρω ασκήσεις εκτελέστηκαν προκεχωρημένα γυμνάσια πυρών, κατά πραγματικού στόχου επιφανείας (πρώην Ρ/Κ «ΑΤΛΑΣ»), κατά ρυμουλκούμενου στόχου αέρος, γυμνάσια πυρών κατά σκοποσήμου, σύνθετα γυμνάσια αεράμυνας, βολή τορπίλης γυμνασίων κατά στόχου επιφανείας από υποβρύχιο και αντικείμενα εξάσκησης σε όλα τα είδη ναυτικού πολέμου.

΄πολεμικό ναυτικό ασκήσεις Αιγαίο

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πολεμικού Ναυτικού, οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και περαιτέρω επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού.

Η αποτελεσματικότητα και  απόδοση των μονάδων σε σύνθετα σενάρια αυξημένης δυσκολίας κατέδειξαν για ακόμα μια φορά το αξιόμαχο του Στόλου.

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.