Τι συμβαίνει με τα P3 ORION του Πολεμικού Ναυτικού;

Στο «αέρα» το πρόγραμμα παράδοσης του πρώτου από τα 4 Αεροσκάφη Ναυτικής Συνεργασίας (ΑΝΣ) του Πολεμικού Ναυτικού.

του Χρήστου Μαζανίτη

Ένα πρόγραμμα του 2015, που κόστισε 500 εκατ. ευρώ και αφορούσε την αναβάθμιση των τεσσάρων κατασκοπευτικών αεροπλάνων του Πολεμικού Ναυτικού PORION δείχνει να έχει εκτροχιαστεί σε ότι αφορά τους αρχικούς χρόνους.

Τον Μάιο του 2019 παρελήφθη από το ΠΝ στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ το πρώτο μερικώς αναβαθμισμένο αεροσκάφος ενδιάμεσης λύσης. Βάσει χρονοδιαγράμματος εντός του 2022 θα πρέπει να παραληφθεί το πρώτο από τα υπόλοιπα 4.

Το enikos.gr μίλησε με υψηλόβαθμες πηγές του Πολεμικού Ναυτικού, για την πορεία του προγράμματος. «Πράγματι υπάρχουν καθυστερήσεις» μας επιβεβαίωσε για να προσθέσει «έχουμε λάβει διαβεβαιώσεις ότι στις αρχές του 2023 θα παραλάβουμε το πρώτο και μέχρι το τέλος του 2024 τα άλλα δύο και ως το 2025 και το 4ο αεροσκάφος» μας εξήγησε, δίνοντάς μας το χρονοδιάγραμμα, όπως αυτό έχει προκύψει βάσει των συζητήσεων που έχουν γίνει και των πιέσεων προς την ΕΑΒ αλλά και την Lockheed Martin.

Σε ότι αφορά πληροφορίες του τελευταίου χρονικού διαστήματος που κάνουν λόγο για εκτίναξη του κόστους από τον αρχικό προϋπολογισμό, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ