Ερντογάν: «Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματα μας σε Αιγαίο και Μεσόγειο»

Νέο προκλητικό μήνυμα φρόντισε να στείλει  ο Ταγίπ Ερντογάν λίγες μόνο ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. 

Ο Τούρκος πρόεδρος προήδρευσε στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου και έκανε δηλώσεις που ρίχνουν κι άλλο λάδι στη φωτιά. Συγκεκριμένα, ο Ερντογάν τόνισε ότι κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όλες τις πολιτικές, οικονομικές και στρατιωτικές της δυνατότητες στην περιοχή.

«Οι επιχειρήσεις μας για τη διάσωση των συνόρων μας στο Ιράκ από τις τρομοκρατικές επιθέσεις συνεχίζονται με επιτυχία. Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις εκεί συμπληρώνοντας τις ελλείψεις στον διάδρομο ασφαλείας στα συριακά σύνορα», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε:

«Θα ξεκινήσουμε νέες επιχειρήσεις για να ολοκληρώσουμε τις ελλείψεις του διαδρόμου ασφαλείας που δημιουργήσαμε στα σύνορα με τη Συρία. Θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Με τα τέσσερα γεωτρύπανα και τα δύο σεισμογραφικά της η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στη Μαύρη Θάλασσα και την Ανατολική Μεσόγειο δίχως καμία διακοπή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος κατά το διάγγελμα του μετά το υπουργικό συμβούλιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ