Θεσσαλονίκη: Η στιγμή που οι διαρρήκτες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο στο αυτοκίνητό τους – ΒΙΝΤΕΟ

Το φως της δημοσιότητας βλέπει ένα βίντεο από την κινηματογραφική διάρρηξη στο διαμέρισμα επιχειρηματία, στη Θεσσαλονίκη, τα ξημερώματα της Κυριακής.  

Η ώρα είναι λίγο πριν τις 03.30 το πρωί. Στο βίντεο που παρουσιάζει το ThessToday.gr, τουλάχιστον πέντε άτομα έχουν φορτώσει σε ένα μαύρο αμάξι το χρηματοκιβώτιο που υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα. Άρπαξαν επίσης μία συλλογή από ρολόγια και κοσμήματα, με τη συνολική τους λεία να εκτιμάται στο 1 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο κατά το οποίο οι δράστες είχαν σκανάρει πολλά 24ωρα νωρίτερα τον τρόπο που θα δράσουν. Στο βίντεο απεικονίζεται ένα μαύρο όχημα μεσαίου τύπου να στρίβει αμέσως μετά τη διάρρηξη. Έξι λεπτά αργότερα, δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται ήδη πίσω από τα ίχνη των δραστών.

Το συγκεκριμένο βίντεο -όπως και πανομοιότυπο υλικό από κάμερα ασφαλείας που έχει παραδώσει ο επιχειρηματίας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.- αποτελεί ακόμη ένα στοιχείο για να συμπληρωθεί το παζλ πίσω από την διάρρηξη και την εκτόξευση του χρηματοκιβωτίου από τον 6ο όροφο στο οδόστρωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ThessToday.gr οι δράστες φαίνεται πως γνώριζαν ότι η οικογένεια του επιχειρηματία λείπει εκτός Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της «επιχείρησης» έστρεψαν μάλιστα αλλού μια κάμερα ασφαλείας και έβαλαν τον συναγερμό σε κουβά με νερό.

«Άκουσα θόρυβο από πάνω να τραβάνε κάτι, αλλά νόμιζα ότι ήτανε τίποτα γλάστρες. Τελικά ήταν ένας μεγάλος γδούπος, βγήκα έξω στιγμιαία όμως, είδα τρία, τέσσερα άτομα σε ένα αμάξι, αλλά επειδή κατάλαβα ότι ήταν κλεφτρόνια μπήκα μέσα, φοβήθηκα μήπως τυχόν έχουν όπλα» δήλωσε ένοικος της πολυκατοικίας που βρισκόταν στο διαμέρισμα τη στιγμή της διάρρηξης.

Η οικογένεια του επιχειρηματία, που βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, κατέθεσε σήμερα το πρωί στις Αρχές και σύμφωνα με πληροφορίες επικήρυξαν τους δράστες με μεγάλο χρηματικό ποσό.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν σημειώθηκε η διάρρηξη τα θύματα έλειπαν για επαγγελματικούς λόγους στην Πάρο, ενώ ειδοποιήθηκαν από τους ενοίκους της πολυκατοικίας. «Είμαστε σε μεγάλο σοκ και με την επικήρυξη θέλουμε να συνδράμουμε για τον εντοπισμό των δραστών, όχι μόνο για δικό μας καλό, αλλά και για όλης της πολιτείας» δήλωσαν μεταξύ άλλων.

Από την πτώση του χρηματοκιβωτίου από τον έκτο όροφο τζάμια και τέντες των κάτω ορόφων υπέστησαν ζημιές, ενώ και ο δρόμος μπροστά από την πολυκατοικία μοιάζει σαν να έχει βομβαρδιστεί. Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ