Ερντογάν: Ανοίγει νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις – Οι δηλώσεις μέσα στο αεροπλάνο της επιστροφής

Θετικό χαρακτήρισε το κλίμα της επίσκεψής του στην Αθήνα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους μέσα στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στην Τουρκία. Όπως είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, «η επίσκεψη θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Οι λέξεις – κλειδιά και η αποκωδικοποίησή τους – Το παρασκήνιο και τα δώρα με συμβολισμό

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε τη μη παρέμβαση ξένων χωρών στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά πως «οι δύο χώρες έχουν τη γνώση, την εμπειρία και τη βούληση να λύσουν τα προβλήματά τους ειρηνικά χωρίς την παρέμβαση τρίτων».

«Προσπαθούμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας σε όλους τους τομείς. Μπορούμε επίσης να παρέχουμε στην Ελλάδα ενέργεια από τον πυρηνικό μας σταθμό που θα κατασκευαστεί στη Σινώπη», δήλωσε ο ίδιος.

«Θετικό το πρόσημο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν» – Φίλης και Δεσποτόπουλος μιλάνε στο enikos.gr

Ως προς το θέμα του πολέμου στην Μέση Ανατολή, ο Ερντογάν είπε στους δημοσιογράφους πως ζήτησε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να στηρίξει την Παλαιστίνη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ