Έρχεται στην Αθήνα ο πρωθυπουργός της Κροατίας – Τι θα ζητήσει για τους Κροάτες χούλιγκαν

Την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη ο πρωθυπουργός της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς θα βρεθεί στην χώρα μας για το δείπνο και την άτυπη συζήτηση των ηγετών των δυτικών Βαλκανίων στην σκιά της υπόθεσης της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή από Κροάτες χούλιγκαν.

Νέα Φιλαδέλφεια: Παρουσία εισαγγελέων τα επόμενα παιχνίδια ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Η ατζέντα της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορά την διεύρυνση και το ευρωπαϊκό μέλλον των δυτικών Βαλκανίων και την ευρωπαϊκή ασφάλεια με φόντο την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

Ωστόσο τα κροατικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι ο Κροάτης πρωθυπουργός αναμένεται να θέσει σε κατ’ιδίαν συζήτηση με τον Έλληνα ομόλογο του την υπόθεση της κράτησης των οπαδών της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την άγρια επίθεση στην Νέα Φιλαδέλφεια.

Νέα Φιλαδέλφεια – Πρωθυπουργός Κροατίας: Στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης η υπόθεση των οπαδών της Ντιναμό

Ο Αντρέι Πλένκοβιτς θα συνοδεύεται από τους υπουργούς Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, κ.κ. Γκόρνταν Γκρίλιτς – Ράντμαν και Ιβάν Μαλένιτσα, οι οποίοι επίσης αναμένεται να έχουν συναντήσεις για το θέμα των Κροατών οπαδών.

Τα ΜΜΕ της Κροατίας υποστηρίζουν ότι ο πρωθυπουργός της Κροατίας αναμένεται να ζητήσει την απέλαση όσων οπαδών της Ντιναμό κριθεί ότι δεν συμμετείχαν στην δολοφονία. Όπως έχει ήδη δηλώσει ο πρωθυπουργός της Κροατίας καταδικάζει την βία των οπαδών της Ντιναμό. Ωστόσο έχει αναφέρει ότι δεν μπορεί να είναι όλοι οι συλληφθέντες ένοχοι και οι ελληνικές αρχές πρέπει να ολοκληρώσουν γρήγορα την έρευνα και να απελάσουν τους περισσότερους Κροάτες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ