Επιμένει ο Παναγιώτης Κουρουμπλής: Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή οξυγόνου

Επιμένει στα όσα υποστήριξε την Πέμπτη από το βήμα της Βουλής «περί δολοφονιών ανθρώπων» ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής  μιλώντας στο OPEN, είπε ότι «όταν μέσα σε ένα νοσοκομείο, ανατίθεται η ευθύνη να φροντίζουν διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με ΜΕΘ, ξέρετε τι συνέβη; Πνίγηκαν άνθρωποι από την κακή ροή οξυγόνου».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «εάν αυτό δεν είναι δολοφονία, τι είναι; Το λέω εγώ και όποιος θέλει ας πάει στον εισαγγελέα. Πώς πέθαιναν άνθρωποι εκεί; Είναι η πρώτη φορά που ακούτε ότι καλούν ανθρώπους που δεν έχουν καμία ειδικότητα σχετική να φροντίζουν διασωληνωμένους; Πάθαμε Μυθριδατισμό; Χάνονται άδικα άνθρωποι. Και το ερώτημα είναι; Ήξερε ή δεν ήξερε ο κ. πρωθυπουργός;».

Ο κ. Κουρουμπλής επεσήμανε επίσης ότι «το επίδικο τώρα δεν είναι ούτε ο Κουρουμπλής, ούτε αυτά που είπε και ενδεχομένως παρερμηνεύτηκαν. Το επίδικο είναι ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία έκθεση που δεν αμφισβητείται και δεν τολμάει κανείς να την αμφισβητήσει γιατί είναι δημοσιευμένη σε επιστημονικά περιοδικά. Φέρει την υπογραφή του συμβούλου του Πρωθυπουργού, του κ. Τσιόδρα και του κ. Λύτρα. Το συμπέρασμα αυτής της έκθεσης είναι ότι χάθηκαν άδικα τουλάχιστον 7.500 άνθρωποι».

«Βεβαίως το εμβόλιο είναι απαραίτητο, αλλά δεν φτάνει. Παράλληλα με το εμβόλιο χρειάζεται η πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας», είπε επίσης ο κ. Κουρουμπλής και συμπλήρωσε:

Κουρουμπλής: Δεν ήρθα για να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο Τσίπρας

Σχετικά με τη διαγραφή του από τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Κουρουμπλής απάντησε ότι «αυτό είναι δικαίωμα του αρχηγού. Εγώ δεν ήρθα εδώ για να κλαψουρίσω επειδή με διέγραψε ο Τσίπρας. Με διέγραψε, τελείωσε αυτό. Το δικό μου θέμα είναι παρωνυχίδα απέναντι σε αυτά που συμβαίνουν στα νοσοκομεία. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εγώ διαγράφηκα. Ανέλαβα την ευθύνη μου».

Τι είπε για τη διαγραφή του ο Κουρουμπλής στο enikos.gr

Μιλώντας στο enikos.gr, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής ανέφερε την Πέμπτη:

“Είπα αυτό που έλεγε η συνείδησή μου. Δεν χαρακτήρισα κανέναν δολοφόνο. Η βουλή δεν είναι ποινικό δικαστήριο, είναι πολιτικό όργανο. Και οι πολιτικές που ασκεί η κυβέρνηση  στον χώρο της υγείας αποδεικνύονται δολοφονικές για χιλιάδες ανθρώπους.  Είπα ότι οι πολιτικές που ασκούνται είναι δολοφονικές”.

“Όταν πεθαίνουν χιλιάδες άνθρωποι μέσα σε έναν χρόνο, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουρουμπλής, σημειώνοντας ότι υπάρχουν φάρμακα, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, που δεν χρησιμοποιούνται εγκαίρως.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ