Άλμπερτ Μπουρλά: Πότε θα είναι έτοιμο το χάπι της Pfizer για τον κορονοϊό

Ο Άλμπερτ Μπουρλά στη συνέντευξή του στο “Ενώπιος Ενωπίω” αναφέρθηκε και στο νέο αντιιικό χάπι που ετοιμάζει η Pfizer. Ο CEO της φαρμακευτικής εταιρείας διευκρίνισε ότι το χάπι είναι για όσους νοσούν με κορονοϊό και όχι για πρόληψη της νόσου.

«Το χάπι είναι για ανθρώπους που αρρωσταίνουν. Δεν είναι για να προλάβουμε την νόσηση» ξεκαθάρισε ο Άλμπερτ Μπουρλά και συνέχισε: «ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων που αρρωσταίνουν καταλήγει στα νοσοκομεία και δυστυχώς μερικοί πεθαίνουν. Αυτό που κάνει το χάπι είναι, όταν το παίρνουν άνθρωποι που νοσούν,  μειώνει δραματικά τα συμπτώματα και τη σοβαρότητα της νόσησης. Αντί να πηγαίνουν δέκα θα πηγαίνει ένας στο νοσοκομείο. Και αυτός ο ένας δεν νομίζω να καταλήξει στην εντατική. Οι υπόλοιποι θα μείνουν σπίτι τους».

«Στα πειράματα που έγιναν κανέναν από την ομάδα του φαρμάκου δεν πέθανε, ενώ υπήρξαν θάνατοι στην άλλη ομάδα (σ.σ. placebo). Το χάπι είναι θεραπεία για το σπίτι. Υπήρχαν πολύ σοβαρές  θεραπείες, όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα, αλλά έπρεπε να δοθούν ενέσιμα στο νοσοκομείο. Το χάπι θα μπορούμε να το πάρουμε από το φαρμακείο» πρόσθεσε.

 Άλμπερτ Μπουρλά: Τι είπε για την τιμή του χαπιού της Pfizer

Μιλώντας για την τιμή που θα πωλείται το χάπι της Pfizer, ο Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε ότι «είμαστε ακόμα στη φάση που συζητούμε με τις κυβερνήσεις, αλλά το κόστος του χαπιού είναι τουλάχιστον ένα τρίτο από το κόστος των μονοκλωνικών αντισωμάτων. Το χάπι θα είναι σίγουρα φθηνότερο από τα μονοκλωνικά, αλλά φυσικά πολύ ακριβότερο από το εμβόλιο».

«Μόλις πάρουμε άδεια θα ξεκινήσουμε να εφοδιάζουμε τις χώρες με ποσότητες του χαπιού που ήδη έχουμε. Αυτό συμβαίνει γιατί είχαμε ξεκινήσει την παραγωγή του φαρμάκου εννέα μήνες πριν, χωρίς να ξέρουμε αν θα είναι αποτελεσματικό, για να έχουμε ποσότητες σε περίπτωση που ήταν αποτελεσματικό. Είναι πολύ πιθανό το φάρμακο να πάρει έγκριση αυτόν τον μήνα στην Αμερική, και μέχρι τις αρχές του επόμενου στην Ευρώπη και την Αγγλία. Για το 2022 θα έχουμε 80 εκατ. θεραπείες, γιατί είναι πέντε ημέρες θεραπείας πρωί και βράδυ» κατέληξε ο CEO της Pfizer .

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ