Επικοινωνία Μητσοτάκη με Μακρόν – Στο “μενού” ευρω-τουρκικές σχέσεις και κορονοϊός

Τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, αλλά και οι ιστορικές συμμαχικές σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την επικείμενη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης), για την Έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ύπατου Εκπροσώπου, τις ευρω-τουρκικές σχέσεις, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και τις εξελίξεις στη Λιβύη, όπως και για την πανδημία.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Γάλλος πρόεδρος είχαν, επίσης, την ευκαιρία να αναφερθούν στις ιστορικές, συμμαχικές σχέσεις Ελλάδος-Γαλλίας που παρέμειναν αταλάντευτες στα 200 χρόνια από την έναρξη του Αγώνα για την Ανεξαρτησία και αναδεικνύονται τις ημέρες αυτές των εορτασμών της 25ης Μαρτίου. Υπενθυμίζεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν ακύρωσε το ταξίδι του στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης με τον κορονοϊό στη Γαλλία, όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές την περασμένη εβδομάδα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ