Επεισόδιο Γεωργιάδη με Τζάκρη στη Βουλή – Η επιστολή Γεροβασίλη στον Τασούλα

Ανέβηκαν οι τόνοι στη βουλή για την υπόθεση του εργοστασίου της Πίτσος, με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να έρχεται σε αντιπαράθεση με τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε τον υπουργό Ανάπτυξης ως “χορηγό του τουρκικού ΑΕΠ” και επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση, γιατί χάθηκε η επένδυση. “Αντί να κλαίτε και να λέτε τι θα κάνατε αν ήσασταν στην θέση μου, γιατί δεν κάνατε τίποτα όταν ήσασταν στην θέση μου; Γιατί είστε ψεύτρα. Είναι αργά για δάκρυα τώρα, ο λαϊκισμός έχει και κάποια όρια” απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης,

“Είσαι φουκαράς υπουργός υποανάπτυξης”, απάντησε η κ. Τζάκρη, με τον υπουργό στη δευτερολογία του, σε μια αποστροφή του λόγου του να χαρακτηρίζει ασήμαντη την κ. Τζάκρη. “Η κ. Τζάκρη είναι ασήμαντη, δεν απαντώ σε αυτή”, είπε.

Για απαξιωτική και απρεπή συμπεριφορά σε βάρος της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρας Τζάκρη, καταγγέλλει τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής. Η κα Γεροβασίλη καλεί τον υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή ως οφείλει, ειδάλλως καλεί τον Πρόεδρο να προκαλέσει την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής:

Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2020

Προς τον Αξιότιμο Πρόεδρο της Βουλής

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Στη σημερινή τοποθέτησή του στην Ολομέλεια, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε με τρόπο ανοίκειο και απαξιωτικό στο πρόσωπο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κας Θεοδώρας Τζάκρη. Συγκεκριμένα, στην τοποθέτησή του επί ερώτησης της βουλευτού είπε «Α! Ήταν της κυρίας Τζάκρη. Δεν έχει σημασία. Το αφήνω. Η κυρία Τζάκρη είναι ασήμαντη.».

Το απρεπές και απαξιωτικό ύφος και περιεχόμενο της εν λόγω τοποθέτησης του Υπουργού δε συνάδει με την υποχρέωση για αλληλοσεβασμό μεταξύ των μελών του κοινοβουλίου. Καλούμε τον Υπουργό να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από τη βουλευτή, ως άλλωστε οφείλει, άλλως καλούμε Εσάς κύριε Πρόεδρε όπως προκαλέσετε την παραπομπή του στην Επιτροπή Δεοντολογίας κατ’ εφαρμογή του άρθρου 2 του Κώδικα Δεοντολογίας και του άρθρου 77 παρ. 4 του ΚτΒ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ