Ένταση στη Βουλή για τα Τέμπη: Η αναφορά Φίλη σε «δολοφονία παιδιών» και οι αντιδράσεις

Η αναφορά του Νίκου Φίλη στην Βουλή σε «δολοφονία παιδιών» για τα Τέμπη προκάλεσε την έντονη αντίδραση από τα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

Τέμπη: Σε εφέτη ανακριτή η υπόθεση – Ξεχωριστή έρευνα για την καθυστέρηση στα έργα εκσυγχρονισμού του σιδηροδρομικού δικτύου

«Υπάρχει σε όλη την χώρα πένθος αλλά και οργή γιατί πέθαναν τόσο άδικα νέα παιδιά. Και αυτή την οργή την βλέπουμε στα παιδιά που κατέβηκαν στους δρόμους, όχι μόνο για να πενθήσουν αλλά και για να εκφράσουν την οργή και τη διαμαρτυρία τους απέναντι μιας πολιτικής που θεωρεί τη ζωή τους αριθμό.  Και είδαμε απέναντί τους το πρόσωπο ενός ανάλγητου κράτους που καταμετρά απουσίες στα σχολεία γιατί πήγαν να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο 57 ανθρώπων. Ενός ανάλγητου κράτους που τους αντιμετώπισε με μεγάλη επιχείρηση βίας», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

Αυτές οι αναφορές προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Επιτροπής,  Βασίλη Διγαλάκη ο οποίος κάλεσε τον κ. Φίλη «να σεβαστεί την στιγμή», υπογραμμίζοντας ότι «είναι ώρα πένθους, δεν είναι ώρα ευθυνών».

Τέμπη: «Είδα τον θάνατό μου» – Οι εφιαλτικές στιγμές που έζησε επιβάτης στο τρίτο βαγόνι του τρένου

«Είναι ώρα να αποδοθούν οι ευθύνες, δεν είναι ώρα σιωπής. Είναι μια δολοφονία παιδιών γι’ αυτό διαμαρτύρονται και διεκδικούν. Και οι ευθύνες είναι αυτής της κυβερνητικής πλειοψηφίας, που αρνήθηκε να συζητήσει ερωτήσεις που είχαμε καταθέσει επανειλημμένα για την ασφάλεια των τρένων. Αυτή η κυβερνητική πλειοψηφία ευθύνεται για όσα συνέβησαν. Είστε υπόλογοι και έχετε την ευθύνη ως κυβέρνηση», επέμεινε ο κ. Φίλης.

«Είναι ντροπή αυτό που συμβαίνει. Όλοι βλέπουν την προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης. Είναι ώρα πένθους, δεν είναι ώρα για καταλογισμό ευθυνών. Λυπάμαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Να σταματήσει εδώ παρακαλώ», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης.

Κούγιας για Τέμπη: Συνάδελφοί μου μοιράζουν κάρτες έξω από τα ξενοδοχεία όπου μένουν οι δυστυχισμένοι άνθρωποι

«Μετατρέπετε το πένθος σε μια προσπάθεια συμψηφισμού, σε μια προσπάθεια να αποποιηθείτε την ευθύνη σας και να τη φορτώσετε σε έναν σταθμάρχη. Η συγνώμη του πρωθυπουργού θέλει και σεβασμό», αντέτεινε ο κ. Φίλης και κάλεσε την υπουργό Παιδείας να απαντήσει «αν θα καταμετρηθούν οι απουσίες της προηγούμενης Πέμπτης των μαθητών που κατέβηκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη ζωή».

Ο κ. Φίλης συνέχισε λέγοντας: «Η συγγνώμη πρέπει να εννοείται. Όχι μετά από πέντε ημέρες. Ποια συγγνώμη όταν χτυπάτε τα παιδιά στην πλατεία Συντάγματος;»

Η αναφορά του κ. Φίλη σε υποκριτική συγγνώμη του πρωθυπουργού προκάλεσε την αντίδραση  της  Κατερίνας Παπακώστα της ΝΔ, η οποία φώναξε  ότι η ελληνική κοινωνία αναμένει ακόμα μια συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ για την τραγωδία στο Μάτι.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ