Εμμανουήλ Φράγκος: Να διακοπεί η χρηματοδότηση στην Τουρκία

Tην ανάγκη να αλλάξει προσανατολισμό η ευρωπαϊκή πολιτική αναφορικά με το μεταναστευτικό αλλά και την αγροτική πολιτική επισημαίνει, μιλώντας στη Realnews, ο Ελληνας ευρωβουλευτής της ευρωομάδας των Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR), Εμμανουήλ Φράγκος.

Στον ΓΙΩΡΓΟ ΧΩΡΑΪΤΗ

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το μεταναστευτικό, ο κ. Φράγκος απάντησε τα εξής:

«Ως ευρωβουλευτής της Ελληνικής Λύσης και ανήκοντας στην ευρωομάδα του ECR, έχω υποβάλει πολλές ερωτήσεις που αφορούν θέματα λαθρομετανάστευσης. Η Τουρκία δεν είναι καλός γείτονας και δεν χρειαζόταν να μας το αποδείξει από τις υποκριτικές και δόλιες πρακτικές που ακολουθεί με την παράνομη προώθηση λαθρομεταναστών στα ελληνικά σύνορα. Εργαλειοποιώντας εγκληματικά ανθρώπους και τις ανάγκες επιβίωσής τους, συνεχίζει αδιάκοπα να συντηρεί ένα κύκλωμα διακίνησης ανθρώπων (human trafficking) σε βάρος των Ελλήνων και των ακριτικών νησιών, του Έβρου, της  Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και άλλων ελληνικών πόλεων και περιοχών.

Η δημιουργία γκέτο σε πάμπολλα σημεία της ελληνικής επικράτειας είναι εμφανής, απλώς κάνοντας μια βόλτα σε περιοχές που υποφέρουν από λαθρομετανάστευση. Πέραν όλων αυτών, το θρησκευτικό πλήγμα μέσα από μια τεταμένη περιθωριοποίηση της χριστιανισμού, που αποτελεί προπύργιο της ευρωπαϊκής κουλτούρας, και η προβολή του μουσουλμανισμού ως μια νέα φυσική και κανονιστική ευρωπαϊκή τάση είναι τα αποτελέσματα ενός απορρυθμισμένου και υπερφιλελεύθερου νεωτερισμού σε όλη την Ευρώπη.

Θεωρώ ότι οι συνέπειες της ισχύουσας κατάστασης μπορούν να χειροτερέψουν εάν δεν δράσουμε ως πραγματιστές για την αντιμετώπιση του προβλήματος».

Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την Τουρκία και για το εάν θα πρέπει να υπάρξει διαφορετική αντιμετώπισή της, ο ίδιος είπε ότι «βεβαιότατα. Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), οι πολιτικοί τους πάτρωνες και τα κυκλώματα διακίνησης ανθρώπων είναι ένας φαύλος κύκλος.

Σημαντική παράμετρος διατήρησης του συστήματος αυτού είναι η Τουρκία. Η ενωμένη Ευρώπη υποχρεούται, βάσει των ευρωπαϊκών αξιών και της πνευματικής της ακεραιότητας, να διακόψει οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς την Τουρκία και τα χρήματα αυτού του προϋπολογισμού πρέπει να διατεθούν για τη φύλαξη των ελληνικών συνόρων, των φυσικών συνόρων της Ευρώπης με την Τουρκία. Οι λύσεις μπορούν εύκολα να οριστούν: η ενίσχυση του ελληνικού λιμενικού σώματος και της ελληνικής συνοριοφυλακής, μαζί με την ενεργή επαναπροώθηση λαθρομεταναστών».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη στη Realnews

Εμμανουήλ Φράγκος

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ