Ελληνικά μαχητικά ξανά σε κοινές ασκήσεις με αμερικανικά F-18 του αεροπλανοφόρου TRUMAN

Γι’ ακόμη μία φορά τα «γαλάζια» F-16 σε κοινή άσκηση με αμερικανικά μαχητικά του αεροπλανοφόρου USS HARRY S. TRUMAN, που λόγω του πολέμου στην Ουκρανία βρίσκεται συνεχώς ανάμεσα  σε Αδριατική – Ιόνιο.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Την Δευτέρα 22 Αυγούστου 2022 και στο πλαίσιο του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, διεξήχθη συνεκπαίδευση Μαχητικών Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) με το Αεροπλανοφόρο USS HARRY S. TRUMAN των ΗΠΑ, στην ευρύτερη περιοχή δυτικά της Πελοποννήσου, στο Ιόνιο Πέλαγος.

Συμμετείχαν 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-16 BLOCK 52+ Advanced της Πολεμικής Αεροπορίας και 2 Μαχητικά Αεροσκάφη F-18 από το USS HARRY S. TRUMAN, σε αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT).

Η εν λόγω συνεκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διμερούς Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδος-ΗΠΑ, συμβάλλοντας στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, της μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων σε διμερές και διασυμμαχικό πλαίσιο, όπως επισημαίνει το ΓΕΕΘΑ σε ανακοίνωσή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ελληνικά μαχητικά πραγματοποιούν συνεκπαίδευση με αμερικανικά F-18 του αεροπλανοφόρου TRUMAN. Στις αρχές Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί και πάλι άσκηση στο Ιόνιο με αντικείμενα εκπαίδευσης μάχης μεταξύ διαφορετικών τύπων αεροσκαφών (Dissimilar Air Combat Training – DACT) στο Ιόνιο Πέλαγος.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ