Εντυπωσιακές εικόνες: Έλληνες, Ιταλοί και Αμερικανοί βούτηξαν στο κενό στην χιονισμένη Βερόνα

Χρήστος Μαζανίτης
Δημοσιογράφος

Απαιτητική και σπουδαία συνεκπαίδευση Ελλήνων, Ιταλών και Αμερικανών των Ειδικών Δυνάμεων, με τις «Σκιές του Αιγαίου» να δίνουν το «παρών».

Του Χρήστου Μαζανίτη

Επί 5 ημέρες, από την Δευτέρα 6 ως την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε συνεκπαίδευση η οποία περιελάμβανε εκτέλεση αλμάτων Ελευθέρας Πτώσεως στην στρατιωτική βάση του 4ου Τάγματος Αλπινιστών Αλεξιπτωτιστών (4th  Reggimento Alpini Paracadutisti) στην Βερόνα της Ιταλίας.

Στην συνεκπαίδευση συμμετείχαν Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της νεότευκτης Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ, καθώς και προσωπικό του 10th Special Forces Group (SFG) των ΗΠΑ και του 4ου Τάγματος Αλπινιστών Αλεξιπτωτιστών της Ιταλίας.

Όπως επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο τύπου, μια ακόμα διεθνής συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία επιτυγχάνοντας επαύξηση του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, ανταλλαγή τεχνογνωσίας και αναβάθμιση της διαλειτουργικότητας  των Ειδικών Δυνάμεων – Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων σε συμμαχικό πλαίσιο.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ