Έκτακτη συνάντηση Αρβανιτόπουλου-διοικητικών

Έκτακτη συνάντηση Αρβανιτόπουλου-διοικητικών

 

Με στόχο να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση και να ανοίξει το Πανεπιστήμιο πραγματοποιείται από τις 5 το απόγευμα της Κυριακής συνάντηση ανάμεσα στους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους και το υπουργείο Παιδείας.

           

«Εκπρόσωποι των απεργών διοικητικών υπαλλήλων συναντώνται με τον υπουργό για να βρεθεί συμβιβαστική λύση. Φυσικά και θέλουμε ανοιχτό το πανεπιστήμιο αλλά θέλουμε και να μην χαθεί καμία θέση εργασίας συναδέλφου. Είναι μία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης», δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Π» το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ζαχαρίας Τριγάζης.

 

Να σημειωθεί πως την Παρασκευή η πρόεδρος του Σύλλόγου, Νάνσυ Μιχοπούλου, όπως και ο γενικός γραμματέας, Δημήτρης Σακκάτος, δήλωναν πως «ανοίγει η σχολή και προσέρχονται διοικητικοί υπάλληλοι στη δουλειά τους», γεγονός που διαψεύστηκε από την απεργιακή επιτροπή του Καποδιστριακού.

 

Οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Π», ζητούν την κατάργηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά αναζητούν, παράλληλα, κάποια λύση προκειμένου να ανοίξει το πανεπιστήμιο.

 

Πάντως, από το υπουργείο Παιδείας, προς το παρόν, διαψεύδουν την είδηση επισήμως. Η συνάντηση γίνεται ως μία ύστατη προσπάθεια να σταματήσει η απεργία και αν ξεκινήσουν κανονικά τα μαθήματα. Στη συνάντηση μετέχουν και οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι που θέλουν να σταματήσει η απεργία.

 

Πηγή:Το Ποντίκι

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ