Εκλογές 2023: Τι ώρα θα βγει το exit poll

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου. Την Κυριακή, οι κάλπες θα ανοίξουν στις 07:00 το πρωί και θα κλείσουν στις 19:00 το απόγευμα. Αμέσως μόλις κλείσουν οι κάλπες, θα μεταδοθεί από τα τηλεοπτικά κανάλια ένα μεγάλο exit poll. Πρόκειται για κοινό exit poll που θα διεξαχθεί από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων.

Συγκεκριμένα, το exit poll θα διενεργηθεί για λογαριασμό των καναλιών Mega (συνεργάζεται με τη Metron Analysis), Open (συνεργάζεται με την ΜRB), Star (συνεργάζεται με την GPO), Alpha (συνεργάζεται με την Alco), ΑΝΤ1 (συνεργάζεται με τη Marc) και ΣΚΑΪ (συνεργάζεται με την Pulse).

Αποτελέσματα εκλογών: Τι είναι τα exit poll

Τα exit poll είναι μια δημοσκόπηση που διενεργείται έξω από τα εκλογικά κέντρα την ημέρα των εκλογών. Έχουν ιδιαίτερη σημασία καθώς τα αποτελέσματά τους προσεγγίζουν αρκετά το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών.

Η ερώτηση άλλωστε δεν αφορά τι προτίθεται ο κάθε πολίτης να ψηφίσει όπως στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις, αλλά τι ψήφισε στην κάλπη λίγα λεπτά πριν. Έχει παρατηρηθεί πως οι πολίτες απαντούν πιο πρόθυμα στα exit poll παρά στις προεκλογικές δημοσκοπήσεις.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ