Εκλογές 2023: Τα πέντε κόμματα που τερμάτισαν στις τελευταίες θέσεις – Δείτε πόσες ψήφους (δεν) πήραν

Οκτακομματική είναι η νέα Βουλή, όπως προέκυψε μετά τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης Ιουνίου. Εκτός όμως από την… κορυφή, ενδιαφέρον παρουσιάζει και η ουρά με πέντε κόμματα να καταλαμβάνουν τις τελευταίες θέσεις με ποσοστό μικρότερο 0,01%, με ενσωμάτωση του 99,6% της Επικράτειας.

Χαλκιδική: Πώς η 16χρονη Μαρία έσωσε από πνιγμό τον 10χρονο – Τι είναι η λαβή «Χάιμλιχ»

Τα κόμματα αυτά ωστόσο έχουν πάρει ψήφους. Είναι όμως τόσο λίγες που δεν τους δίνουν ποσοστό. Το μεγαλύτερο εκ των πέντε κομμάτων είναι το «ΟΡΑΜΑ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ», το οποίο σε όλη την επικράτεια πήρε 132 ψήφους. Ακολουθούν ο «ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΕΝ ΤΟ ΟΛΟΝ» με 22 ψήφους, το «ΛΑΪΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΜΑ» με 17 ψήφους, το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.» που πήρε 3 ψήφους και ο συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΒΕΡΓΗΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ» που δεν πήρε ούτε μια ψήφο.

«Το Μυστικό της Πεταλούδας»: Πρεμιέρα σήμερα στις 16:45 – Όλες οι λεπτομέρειες για τη νέα σειρά του OPEN

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το «Ρεπουμπλικανικό Κόμμα Ελλάδας – Τ.Ρ.Α.Μ.Π.», το οποίο όπως υποδηλώνει το όνομά του, ενστερνίζεται πλήρως τις απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ, του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος των ΗΠΑ και ανήκει Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας που τερμάτισε στην προτελευταία θέση ιδρύθηκε, όπως αναφέρει στην διακύρηξή του, με σκοπό να υπηρετεί τον Ελληνικό Λαό και τη Δημοκρατία. Βασικές αρχές μας η ανάπτυξη, η ευημερία, η αξιοκρατία και ασφάλεια», ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι «θλιβερές μειοψηφίες προσπαθούν να μας επιβάλουν τη διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, ο Χριστιανισμός διώκεται αδυσώπητα». Πρόεδρος του είναι ο Νίκος Πέππας.

Την τελευταία θέση, όπως και τον Μάιο κατέλαβε ο Δημοσθένης Βεργής, ο οποίος αυτή την φανερά δεν βρήκε ψήφο.  Έτσι δεν θα χρειασθεί να κεράσει τον πιστό οπαδό του.

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς

Αξίζει να σημειωθεί ότι ευχαριστημένος είχε δηλώσει στο enikos.gr ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων, Δημοσθένης Βεργής για την μία ψήφο που πήρε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.  «Το 2019 είχα πάρει μέρος στις εκλογές και δεν πήρα ούτε μία ψήφο. Φέτος πήρα μία. Είμαι ευχαριστημένος». Όπως τόνισε δεν ψήφισε ο ίδιος τον εαυτό του, καθώς βρισκόταν με την σύζυγό του, Σβετλάνα, στην Μύκονο.

Μάλιστα ο κ. Βεργής ανέφερε πως φέτος πήρε την απόφαση να μην τυπώσει ψηφοδέλτια ως ένδειξη διαμαρτυρίας. «Δεν τυπώσαμε ψηφοδέλτια . Η συμμετοχή μου και της γυναίκας μου ήταν μόνο για την Αθήνα. Ο λόγος είναι οικολογικός. Γίνεται τεράστια σπατάλη χαρτιού για τα ψηφοδέλτια για τις εκλογές. Πρέπει από τις επόμενες εκλογές να ψηφίζουμε ηλεκτρονικά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το εάν γνωρίζει ποιος ήταν ο άνθρωπος του τον ψήφισε, ο πρόεδρος των Ελλήνων Οικολόγων είπε:  «Δεν γνωρίζω ποιος με ψήφισε. Είναι παράξενο. Τον ευχαριστώ πάρα πολύ και εάν τον βρω, του έχω έτοιμο ένα δώρο».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ