Εκλογές 2023: Στις 8 το βράδυ η ανακήρυξη των κομμάτων και οι αποφάσεις για Κασιδιάρη, Κανελλόπουλο

Στις 20:00, απόψε, θα γίνει η ανακήρυξη των κομμάτων που θα συμμετέχουν στις εκλογές της 21ης Μαΐου από τον Άρειο Πάγο. Με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του Αρείου Πάγου για το τι θα συμβεί με το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και με το κόμμα «ΕΑΝ», του πρώην αντεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου.

Η απόφαση για Κασιδιάρη, οι «κομμένοι» της «δεξιάς πολυκατοικίας» και η προσφυγή Τζήμερου – Κρανιδιώτη κατά ΚΚΕ

Υπενθυμίζεται ότι ήδη, Μπογδάνος, Εμφιετζόγλου, Νικολόπουλος και Λατινοπούλου έχουν «κοπεί» και δεν θα λάβουν μέρος στις επερχόμενες εκλογές.

Συνολικά, δήλωσαν συμμετοχή 38 κόμματα, 10 συνασπισμοί κομμάτων και 2 μεμονωμένοι υποψήφιοι, με το Α1 Πολιτικό Τμήμα του Αρείου Πάγου να προχωράει τη διαδικασία για την ανακήρυξη των κομμάτων, των συνδυασμών των κομμάτων και των μεμονωμένων υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση για να συμμετέχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 21ης Μαΐου.

Προχθές, έγινε γνωστό πως απορρίφθηκε ομόφωνα η αίτηση εξαίρεσης που είχε υποβάλει το «εθνικό κόμμα Έλληνες» σε βάρος τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου. Το κόμματα του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη για την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή είχε υποβάλει το περασμένο Σάββατο αίτηση, με την οποία είχε ζητήσει την αποχή ή την εξαίρεση τριών γυναικών δικαστών, καθώς υπήρξαν αναφορές σε δημοσιεύματα ότι έχουν ετοιμάσει προσχέδιο σκεπτικού απόρριψης της υποψηφιότητας του κόμματος.

Η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ είχαν καταθέσει υπόμνημα κατά του κόμματος «Έλληνες» με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Άκη Σκέρτσο να δηλώνει το Σάββατο ότι: «Η Νέα Δημοκρατία κατέθεσε νωρίτερα υπόμνημα ενώπιον του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος – Ελληνες» στις ερχόμενες εκλογές. Το υπόμνημα συνοδεύεται από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, με αίσθημα ευθύνης, είχε την πρωτοβουλία για την κατάθεση στη Βουλή των διατάξεων που εμποδίζουν εγκληματικές οργανώσεις να μπουν στη Βουλή με τον μανδύα πολιτικού κόμματος. Αποτελεί χρέος κάθε δημοκρατικού πολιτικού σχηματισμού και κάθε πολίτη να προστατεύει την δημοκρατία από τους εχθρούς της. Σε αυτό τον διαρκή αγώνα θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή».

Από την πλευρά της η Χαριλάου Τρικούπη, μετά και τη δική της κατάθεση υπομνήματος στον Άρειο Πάγο κατά του κόμματος Κασιδιάρη ανέφερε σε ανακοίνωση πως «θέτει ακόμα στην κρίση του Δικαστηρίου τις μεθοδεύσεις Κανελλόπουλου-Κασιδιάρη, ώστε να εξεταστεί αν συντρέχει περίπτωση να αποκλειστεί και το κόμμα ΕΑΝ».

«Σύμφωνα με τον τ. Πρόεδρο του ΣτΕ κ. Σωτήριο Ρίζο, το σχέδιο αποκλεισμού του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ από τις εκλογές είναι: «Αντίθετο προς την συνταγματική τάξη και θα δημιουργήσει μια διαρκή ρευστότητα στην λειτουργία της δημοκρατικής αρχής». Με απλά λόγια ο ανώτατος δικαστής, που επί σειρά ετών έκρινε την συνταγματικότητα των νόμων του ελληνικού κράτους, δηλώνει ότι αν το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου δεν επιτρέψει την κάθοδό μας στις εκλογές, τότε η απόφαση του θα είναι ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Έχουμε ήδη ξεπεράσει τα διψήφια ποσοστά και κάθε παράνομη ενέργεια εις βάρος του κόμματος στρέφεται ταυτόχρονα ενάντια σε μισό εκατομμύριο Έλληνες πολίτες. Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες για την Πατρίδα και την Δημοκρατία. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας του Εθνικού Κόμματος ΕΛΛΗΝΕΣ θα είναι νικηφόρος», ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ηλίας Κασιδιάρης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ