Εκλογές 2023: Πού ψηφίζετε; Δείτε σε ποιο εκλογικό τμήμα πρέπει να πάτε

Μία «ανάσα» πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις εκλογές, καλό είναι να ελέγξετε ξανά το πού ψηφίζετε για να μην βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων.

Εκλογές 2023: Ανοιχτά και την Κυριακή τα αστυνομικά τμήματα για ταυτότητες και διαβατήρια

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει ανοίξει για τους πολίτες την εφαρμογή «Μάθε πού ψηφίζεις». Με ένα κλικ εμφανίζεται το εκλογικό τμήμα που κάθε εκλογέας θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, αρκεί να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία ή τον εκλογικό του αριθμό στην εφαρμογή.

Μπαίνετε στη διεύθυνση https://www.ypes.gr/mathe-poy-psifizeis-forma/

Μάθε τα τελευταία νέα για τις εκλογές μέσα από το Viber του enikos.gr

Συμπληρώνετε το επώνυμο και τα πρώτα γράμματα από το όνομά σας, αλλά και τα ονόματα του πατέρα και προαιρετικά της μητέρας σας. Ακόμη, προσθέτετε την χρονολογία γέννησή σας. Εναλλακτικά – εφόσον το θυμάστε – συμπληρώνετε μόνο τον Ειδικό Εκλογικό Αριθμό (E.E.A.) και το επώνυμό σας.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών «σύμφωνα με το ΠΔ 26/2012, οι εκλογικοί κατάλογοι συντάσσονται με ευθύνη των Δήμων και αντλούνται από το τηρούμενο σε αυτούς δημοτολόγιο. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί κάποιο λάθος, παρακαλείστε να επικοινωνήσετε για τη διόρθωσή του με τον Δήμο, στο δημοτολόγιο του οποίου είστε γραμμένος/η».

Εκλογές 2023: Δωρεάν η διέλευση από τα διόδια – Έως πότε θα ισχύσει το μέτρο

Το υπουργείο Εσωτερικών έχει θέσει σε λειτουργία τηλεφωνικό κέντρο με δύο γραμμές εξυπηρέτησης (2131361500 και 2131313800) το οποίο λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 20.00.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ