Εκλογές 2023: «Κλείδωσαν» τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

Ένα μέρος από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάστηκαν το Σάββατο στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Τσίπρας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ: Ψηφοδέλτια αμφίπλευρης διεύρυνσης και ανανέωσης

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να στείλει σήμα ανανέωσης και κυβερνησιμότητας με πρόσωπα που διαθέτουν τεχνοκρατική επάρκεια, με τα ψηφοδέλτια που ανακοινώθηκαν. Στην Κουμουνδούρου άναψαν το πράσινο φως σε πολλά νέα πρόσωπα, που συμβολίζουν το «άνοιγμα» τόσο προς τα αριστερά όσο και προς το κέντρο, να ριχνούν στην «μάχη του σταυρού». Κομματικές πηγές τόνισαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα ψηφοδέλτια θα ανακοινωθούν το πρωί της Κυριακής και θα αφορούν στο 76% του συνόλου.

Μεγάλη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια θα έχει το «think tank» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Αγγελική Αδαμοπούλου: Μόλις δύο μήνες κράτησε ο «γάμος» με τον ΣΥΡΙΖΑ μετά το «διαζύγιο» με το ΜέΡΑ25 – Ανεξαρτητοποιήθηκε για δεύτερη φορά

Ο Νίκος Φαραντούρης, εκ των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα θα είναι υποψήφιος στην Κεφαλονιά, ενώ η καθηγήτρια ρομποτικής, Διάνα Βουτυράκου, θα είναι υποψήφια στον Δυτικό Τομέα Αθηνών. Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί άνοιγμα στον χώρο του πολιτισμού, με την υποψηφιότητα του ηθοποιού Μάριου Αθανασίου στον Βόρειο Τομέα Αθηνών. Η νομικός και μέχρι πρότινος συνεργάτιδα του Αλέξη Τσίπρα, Αγγελική Τεντολούρη, εισέρχεται στον εκλογικό στίβο, όπως και ο πρώην Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., Αριστείδης Ανδρικόπουλος. Στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ εντάσσονται ο Θεόδωρος Καρυπίδης και ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ, Συμεών Κεδίκογλου.

«Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποτυπώνουν την αμφίπλευρη διεύρυνση που αποτελεί στρατηγική μας επιλογή, εκφράζουν την ανανέωση. Αποτελούνται από άνδρες και γυναίκες που έχουν επιλεγεί με βάση την πολιτική τους συγκρότηση, τις προοδευτικές τους θέσεις, την διαδρομή και την καταξίωσή τους ο καθένας και καθεμιά στον τομέα του, στην εργασία, στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τους κοινωνικούς αγώνες και την προστιθέμενη αξία που μπορούν να προσδώσουν στην συλλογική μας προσπάθεια», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η χώρα δεν θα χρειαστεί δεύτερες εκλογές – Ο λαός θα ακυρώσει τα σχέδια Μητσοτάκη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ