Εκλογές 2023: Γιατί καθυστερεί η ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών – Το πρόβλημα που παρουσιάστηκε

Η ενημέρωση από το υπουργείο Εσωτερικών για τις εκλογές έχει καθυστερήσει, καθώς έχει παρουσιαστεί πρόβλημα με την καταγραφή των ποσοστών συμμετοχής.

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις 10 έως και τις 10:30 το πρωί είχε ανοίξει η πλατφόρμα του SRT, προκειμένου οι δικαστικοί αντιπρόσωποι να καταχωρήσουν τα ποσοστά συμμετοχής των εκλογέων.  Κάποιοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν μπήκαν στην πλατφόρμα σε αυτό το χρονικό διάστημα, είτε γιατί δεν ήταν εξοικειωμένοι με το σύστημα είτε λόγω τεχνικών δυσκολιών που παρουσιάστηκαν. Δηλαδή, ορισμένους το σύστημα της Singular δεν τους άφηνε να μπουν. Έτσι, δόθηκε παράταση για να περαστούν τα στοιχεία.

υπουργείο Εσωτερικών εκλογές

Ως εκ τούτου, μέχρι στιγμής δεν έχουμε το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές και γι’ αυτό έχει καθυστερήσει και η ενημέρωση από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών Μιχάλη Σταυριανουδάκη που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 το πρωί. Η καθυστέρηση αυτή δεν αποκλείεται να επηρεάσει και το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η ενημέρωση από το ΥΠΕΣ θα γίνει μεταξύ 2. και 2.30 το μεσημέρι.

Νωρίτερα είχαν παρουσιαστεί προβλήματα με την μη προσέλευση της εφορευτικής επιτροπής  σε κάποια εκλογικά τμήματα ή με τα τάμπλετ ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ