Εκλογές 2023: Δείτε το debate των πολιτικών αρχηγών στο enikos.gr

Απόψε στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί το debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, και μπορείτε να το παρακολουθήσετε στο enikos.gr.

Εκλογές 2023: Με 26 κάμερες το debate των πολιτικών αρχηγών – Το drone και η διάταξη στο στούντιο

Το enikos.gr θα καλύψει λεπτό προς λεπτό την κρίσιμη τηλεμαχία. Οι αφίξεις των πολιτικών και των επιτελείων τους, οι δηλώσεις και το παρασκήνιο.

Οι έξι πολιτικοί αρχηγοί, που θα συμμετέχουν στο debate, θα καθίσουν από αριστερά προς τα δεξιά με βάση την κοινοβουλευτική δύναμη των κομμάτων.

Η ιστορία των debate στην Ελλάδα – Η πρώτη τηλεμαχία το 1990 με Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Φλωράκη

Πρώτος ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ακολουθούν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, και ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι έξι θεματικές ενότητες του debate:

  • Οικονομία, Ανάπτυξη, Απασχόληση
  • Εξωτερική πολιτική και Άμυνα
  • Κράτος, Θεσμοί, Διαφάνεια
  • Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικό Κράτος
  • Περιβάλλον και Ενέργεια
  • Νέα Γενιά

Συντονιστής της τηλεμαχίας θα είναι ο Γιώργος Κουβαράς από την ΕΡΤ, ενώ οι δημοσιογράφοι των έξι τηλεοπτικών καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας που θα απευθύνουν ερωτήσεις στους πολιτικούς αρχηγούς είναι οι: Μάρα Ζαχαρέα (STAR), η Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΪ), ο Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1), ο Αντώνης Σρόιτερ (ALPHA), ο Παναγιώτης Στάθης (OPEN) και η Ράνια Τζίμα (MEGA).

Με κλήρωση καθορίστηκε ότι την πρώτη ερώτηση θα απευθύνει η Σία Κοσιώνη και ο κύκλος των θεματικών θα κλείσει με ερώτηση της Μάρας Ζαχαρέα.

Η τηλεμαχία θα έχει διάρκεια έως τρεις ώρες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ