Εκλογές 2023: Debate Βαρβιτσιώτη – Αμανατίδη στον Realfm 97,8

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου με τον Αντώνη Δελλατόλα, σε ένα debate ο υποψήφιος με τη ΝΔ και αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης.

«Θα δούμε διάφορες διακυμάνσεις στην καινούργια στρατηγική της Τουρκίας σε σχέση με την ένταση και διάφορες προτεραιότητες σε σχέση με το ποιος θα εκλεγεί. Θα είναι διαφορετική η προτεραιοποίηση που θα κάνει ο κ. Ερντογάν και αυτή που θα κάνει ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης» σχολίασε ο κ. Βαρβιτσιώτης για τις τουρκικές εκλογές. «Μην περιμένουμε ότι θα μεταβληθούν δραματικά τα πράγματα ώστε να πούμε ότι όσα έχουν συμβεί τα τελευταία τρία χρόνια έχουν μπει στον κάλαθο των αχρήστων και θα δούμε μια άλλη περίοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» πρόσθεσε.

«Παρά την αυξομείωση της έντασης, θεωρώ και εγώ ότι η Τουρκία έχει συγκεκριμένη στρατηγική, η οποία δεν αλλάζει. Μπορεί να αλλάζει τακτική αλλά όχι στρατηγική» είπε ο κ. Αμανατίδης. «Υπάρχει μια θετική δυναμική μετά τους σεισμούς, που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αλλά με σαφείς κόκκινες γραμμές» σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ