Εκλογές 2023 – Debate: Ανδρουλάκης σε Σρόιτερ: Η ερώτησή σας δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που συζητάμε

Εκτός θέματος χαρακτήρισε ο Νίκος Ανδρουλάκης την ερώτηση του Αντώνη Σρόιτερ, στην δεύτερη ενότητα του debate των πολιτικών αρχηγών, που αφορούσε την εξωτερική πολιτική και την Άμυνα.

Εκλογές 2023 – Debate: Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών για οικονομία, ανάπτυξη και απασχόληση

«Η ερώτησή σας κύριε Σρόιτερ δεν έχει καμία σχέση με το θέμα που συζητάμε, που είναι η εξωτερική πολιτική. Αλλά, αφού θέλετε να σας απαντήσω, ουδέποτε δέχθηκα επίσημη πρόταση από τον κ. Μητσοτάκη πάρα μόνο ενώπιον κάποιων δημοσιογράφων είπε “αν θέλετε να συναντηθούμε”» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην ερώτηση του δημοσιογράφου εάν θα συναντιέται με πολιτικούς αρχηγούς που δεν είναι τόσο φιλικοί προς την Ελλάδα, στην περίπτωση που βγει πρωθυπουργός της χώρας, από την στιγμή που ως αρχηγός του κόμματος δεν έχει συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε ακόμα ότι έχει συναντήσει ήδη πέντε Ευρωπαίους ηγέτες και αρκετούς Τούρκους αξιωματούχους.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε πως είναι τρεις οι άξονες της πολιτικής του κόμματος απέναντι στην Τουρκία, είτε εκλεγεί ξανά ο Ερντογάν ή εκλεγεί ο Κιλιτσντάρογλου: Πρώτον, άρση του ΒΕΤΟ στην ΕΕ για να διαμορφωθεί Ευρωπαϊκή πολιτική έναντι της Τουρκίας, δεύτερον, φύλαξη των συνόρων και με ευρωπαϊκούς πόρους ενίσχυση του φράκτη γιατί τα ελληνοτουρκικά χερσαία σύνορα είναι κι ευρωπαϊκά και τρίτον, ενίσχυση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας.

Debate – Μητσοτάκης: «Θα ήμουν διατεθειμένος να συζητήσω επέκταση του Market Pass»

Υπογράμμισε, επίσης, την ανάγκη η Ελλάδα να πρωταγωνιστήσει στην ΕΕ για μια ευρωπαϊκή πολιτική για την Τουρκία, η οποία δεν θα θολώνεται από αναφορές για Πρέσπες του Αιγαίου και ότι δεν συζητάμε τίποτα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ