Εκλογές 2023: Αυτοί είναι οι βουλευτές του κόμματος «Σπαρτιάτες» – Ο κουμπάρος του Μπαρμπαρούση και ο body builder

Ακραία εθνικιστές και υποστηρικτές του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Ηλία Κασιδιάρη, με ακραίες απόψεις είναι οι βουλευτές που εξελέγησαν με το κόμμα Σπαρτιάτες. Το κόμμα με πρόεδρο τον Βασίλη Στίγκα ήταν η μεγάλη έκπληξη των εκλογών, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει υψηλό ποσοστό της τάξεως του 4,64%, ενώ στις δημοσκοπήσεις δεν του έδιναν πάνω από 2 – 2,5% και κατάφερε να μπει στην Βουλή. Οι “Σπαρτιάτες” δεν έχουν ακόμα γραφεία και μάλιστα για τις ανάγκες των δηλώσεων μετά το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Στίγκας και οι συνεργάτες του πήγαν σε γραφεία στελέχους του κόμματος που τους παραχώρησε τον χώρο.

Εκλογές 2023: Διαγραφή της Δομινίκης Παπαδοπούλου από τους «Σπαρτιάτες»

Του Μίλτου Σακελλάρη

Οι πρώτες δηλώσεις του Βασίλη Στίγκα μετά τα αποτελέσματα, προκάλεσαν αίσθηση και σοκ καθώς έσπευσε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στον καταδικασμένο για εγκληματική οργάνωση και φυλακισμένο Ηλία Κασιδιάρη για τη συνεισφορά του στην είσοδο του κόμματος στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ποιοι είναι όμως, οι βουλευτές που θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής;

Εκλογές 2023: Αποχωρεί από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Άγης Τάτσης

Διονύσης Βαλτογιάννης

Ανάμεσα στους νέους βουλευτές είναι ο 52χρονος κουμπάρος του Χρυσαυγίτη Κώστα Μπαρμπαρούση, Διονύσης Βαλτογιάννης. Ο Διονύσης Βαλτογιάννης κατάγεται από το Μάστρο Οινιάδων, είναι αγρότης και πατέρας δύο παιδιών. Ο Κώστας Μπαρμπαρούσης σύμφωνα με πληροφορίες, συμμετείχε έντονα στον προεκλογικό αγώνα του κ. Βαλτογιάννη, στον οποίο έδωσε και το… χρίσμα με βίντεο που ανήρτησε. Ο 52χρονος συμμετείχε άλλωστε  στο μόρφωμα «Έλληνες» του Ηλία Κασιδιάρη.

Ο κ. Βαλτογιάννης με τον κ. Μπαρμπαρούση

Ιωάννης Κόντης

Βουλευτής εκλέγεται και ο πρώην παράγοντας του Άρη, Ιωάννης Κόντης. Ο Ιωάννης Κόντης ήταν μάνατζερ και πρώην τεχνικός διευθυντής στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, πλέον αποκτά νέα ιδιότητα, αυτή του πολιτικού.

Εκλογές 2023: Παραδόθηκαν στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου τα επίσημα αποτελέσματα
Ο Γιάννης Κόντης

Ο Ιωάννης Κόντης ήταν μάλιστα ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του κόμματος στη διακαναλική συνέντευξη και είχε αναφερθεί και στο ποδόσφαιρο, τον τομέα με τον οποίο θέλει να ασχοληθεί, λέγοντας: «Στον δικό μου τομέα τον αθλητικό, θέλω να ασχοληθώ αν το κόμμα μπει στη Βουλή. Να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο το οποίο είναι ένα θέμα που μας απασχολεί».

Αναφορικά με το ναυάγιο της Πύλου, είχε τονίσει: «Φέρνουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τους θεωρούν σκλάβους. Μην νομίζετε. Επειδή τους φροντίζουν πρόσκαιρα, τους φορτώνουν σε σαπιοκάραβα και τους πνίγουν. Τους φέρνουν για να γίνουν σκλάβοι των σκλάβων. Δεν ξέρουμε στο τέλος αν και οι Έλληνες γίνουν σκλάβοι κάποιας άλλης φυλής που θα γεμίσει την Ευρώπη».

Γιώργος Μανούσος

Στη Βουλή θα βρίσκεται και το στέλεχος των Ελλήνων, Γιώργος Μανούσος, ο οποίος ευχόταν από το 2021 την είσοδο του Κασιδιάρη στην Βουλή, όπως φαίνεται και στις αναρτήσεις του στο twitter.

Ο Γιώργος Μανούσος

Ο Γιώργος Μανούσος γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1985. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του Μεσογειακού Πανεπιστήμιου Κρήτης και εργάζεται από το 2007 στον κλάδο του Λιανικού Εμπορίου Τροφίμων. Η πτυχιακή του εργασία αφορούσε τα RFID chips τα οποία θα απασχολήσουν εκτενώς στο μέλλον την ανθρωπότητα. Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Επίσης, ασχολήθηκε για πάνω από μια 20ετία με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αλλά και με τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρία.

Χάρης Κατσιβάρδας

Επίσης, θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο λαμβάνει πλέον και ο δικηγόρος, Χάρης Κατσιβάρδας, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους δίπλα στην δικηγόρο του Ηλία Κασιδιάρη, Βάσω Πανταζή.  Ο κ. Κατσιβάρδας δήλωνε τότε εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

Σε συνέντευξή του σε διαδικτυακή εκπομπή, στις αρχές Ιανουαρίου, ο Κατσιβάρδας είχε παραδεχθεί ότι δραστηριοποιείται στους «Έλληνες Γ.Τ.Π.».

Γιάννης Δημητροκάλλης

Με τους Έλληνες του Κασιδιάρη ήταν και ο Γιάννης Δημητροκάλλης, ο οποίος είναι πλέον στην Βουλή δίπλα στον Βασίλη Στίγκα.  Μεταξύ των θέσεών του σχετικά με την εγκληματικότητα είναι ότι «ο  Έλληνας αστυνομικός θα έχει δικαίωμα να κάνει χρήση του ατομικού οπλισμού του όταν αντιμετωπίζει ένοπλους εγκληματίες. Αλλαγή του νομικού πλαισίου για τους κανόνες εμπλοκής». Επίσης έχει δηλώσει ότι “ο αμερικανικός νόμος για την «οικία-φρούριο» θα θεσμοθετηθεί και στην Ελλάδα και έτσι θα εξαλειφθούν άμεσα τα καθημερινά φαινόμενα διαρρήξεων, ληστειών, βιασμών και δολοφονιών με θύματα πολίτες εντός των οικιών τους. Ως συνέχεια του θεσμού «οικία-φρούριο» θα τροποποιήσουμε το νομικό πλαίσιο για την οπλοκατοχή από Έλληνες πολίτες με βάση τα αμερικανικά πρότυπα”.

Ο Γιάννης Δημητροκάλης

Μιχάλης Γαυγιωτάκης

Θέση στο ελληνικό κοινοβούλιο έλαβε και ο body builder, Μιχάλης Γαυγιωτάκης. Τον Αύγουστο του 1985 στο stage των αγώνων σωματικής διάπλασης «Mr Κρήτη» ανέβαινε ο Ηρακλειώτης Μιχάλης Γαυγιωτάκης, μαζί με άλλους 11 αθλητές.

Ο 24χρονος τότε Γαυγιωτάκης  συναγωνίστηκε με τον 22χρονο Μιχάλη Ανδρουλάκη, κατακτώντας τη νίκη, εντυπωσιάζοντας με το μυώδες και γραμμωμένο σώμα του.

Είχε κερδίσει στην κατηγορία του, το 1983 και το 1984, ενώ το 1985 κατέκτησε το γενικό τίτλο στο ΜΙΣΤΕΡ ΚΡΗΤΗ, ενώ παράλληλα, αγωνίστηκε και στους αγώνες ΜΙΣΤΕΡ ΕΛΛΑΣ της IFBB και της WABBA. Από το 1985 έως σήμερα ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης έχει κάνει στροφή στην καριέρα του. Έχει αφήσει κατά μέρος την εντατική εκγύμναση, εστιάζοντας πλέον στην πολιτική και επιλέγοντας να συστρατευθεί με τους “Σπαρτιάτες”.

Ο Μιχάλης Γαυγιωτάκης

Κωνσταντίνος Φλώρος

Από την Λάρισα εξελέγη ο Κωνσταντίνος Φλώρος, ο οποίος έγραφε στο twitter πριν από λίγες ώρες: Από την Αγιά Λάρισας, με σύνθημα «ή ταν ή επί τας»  οι Σπαρτιάτες θα εισέλθουν στη Βουλή και ο Νομός Λάρισας θα είναι παρών στη νέα Βουλή. Όλοι, εκλογικοί αντιπρόσωποι και επόπτες για να μη χαθεί καμία ψήφος.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος ζει στην Αθήνα, είναι κάτοικος Αγίας Βαρβάρας και κατάγεται από την Λιβαδειά Βοιωτίας.

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Είναι απόφοιτος ΤΕΕ στον κλάδο της Πληροφορικής, όπου συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε Δ.ΙΕΚ το 2009. Μιλάει άριστα Αγγλικά. Υπηρέτησε την περίοδο 2009-2010 την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, «εργάζεται 13 έτη στον χώρο της Πληροφορικής, συγκεκριμένα στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, με εξαιρετική πορεία σε πολύ μεγάλες και σημαντικές εταιρείες. Ασχολείται με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια, κυρίως λόγω των έντονων συναισθημάτων του για την πατρίδα μας, και ειδικότερα από το 2016 έως σήμερα, έχοντας αποκομίσει πολλές και σημαντικές εμπειρίες».

Πέτρος Δημητριάδης

Με τους Σπαρτιάτες ήταν ψηλά στις λίστες στην Β’ Θεσσαλονίκης και ο Πέτρος Δημητριάδης, ο οποίος έχει εκφράσει κατά το παρελθόν ρατσιστικό λόγο. Μάλιστα σε συνέντευξή του έχει μιλήσει για το μεταναστευτικό και έχει αναφέρει ότι «αν είχαμε κλειστά σύνορα και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική και αν ο αλλοδαπός που ερχόταν στην Ελλάδα ήξερε ότι δεν θα πάρει αίτηση ασύλου και επιδόματα δεν θα γινόταν αυτό που γινόταν».

 

Αλέξανδρος Ζερβέας

O Αλέξανδρος Ζερβέας είναι κτηνίατρος και στις 30 Αυγούστου του 2021 εμφανιζόταν να κάνει δηλώσεις on camera ως στέλεχος των “Ελλήνων”. Ήταν υποψήφιος βουλευτής Βορείου Τομέα Αθηνών με το Εθνικό Κόμμα “Έλληνες” και μέλος του Πανελληνίου Συμβουλίου του κόμματος “Έλληνες”.

 

Ο Αλέξανδρος Ζερβέας

Επίσης, εκλέγονται οι Αθανάσιος Χαλκιάς,  και Γιώργος Ασπιώτης.

Ο Αθανάσιος Χαλκιάς
Ο Γιώργος Ασπιώτης

Ποιος είναι ο πρόεδρος Βασίλης Στίγκας

Ο Βασίλης Στίγκας υπήρξε στο παρελθόν μέλος της «Πολιτικής Άνοιξης» του Αντώνη Σαμάρα. Αποχώρησε αυτό εκεί και πήγε στον «Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό» (ΛΑΟΣ). Στην συνέχεια ίδρυσε ένα κοινωνικό δίκτυο, το οποίο ονόμασε «Σπαρτιάτες». Ένα δίκτυο αλληλεγγύης με δράσεις στην Καλλιθέα, την Μάνδρα και άλλες περιοχές. Είχαν νομικό συμπαραστάτη τον γνωστό δικηγόρο, Βασίλειο Καπερνάρο.

Αργότερα ο κ. Στίγκας προσχώρησε για ένα μικρό χρονικό διάστημα στο κόμμα «Ρίζες», που είχε κάνει ο κ. Καπερνάρος. Το 2017 πήρε έγκριση ως κόμμα από τον Άρειο Πάγο αλλά δεν κατέβηκε στις εκλογές. Δεν ενημέρωσε ποτέ για την ενέργειά του αυτή τους συνιδρυτές του στο κοινωνικό δίκτυο «Σπαρτιάτες».

 

Το 2019 εμφανίστηκε ως πρόεδρος κόμματος στην «Ένωση Κεντρώων» του Βασίλη Λεβέντη και ζήτησε συνεργασία. Κατέβηκε ως υποψήφιος στις Ευρωεκλογές όχι ως συνεργαζόμενο κόμμα αλλά ως μεμονωμένος υποψήφιος. Από τότε προσπαθεί να κάνει διάφορες συνεργασίες με μικρά κόμμα ως αρχηγός κόμματος, το οποίο υπάρχει μόνο στα χαρτιά. Στη συνέχεια προσέγγισε άλλα πρόσωπα του ακροδεξιού χώρου, έκανε διαδικτυακή εκπομπή. Εκεί προσκάλεσε τον Μίχο και τον Μπούκουρα της Χρυσής Αυγής και άλλα τέτοια πολιτικά πρόσωπα.

Ο κ. Στίγκας στη συνέχεια προσχώρησε στο κόμμα «Τράγκα», και μετά τον θάνατο του Γιώργου Τράγκα, αποχώρησε από το κόμμα. Μετά τη διάλυση της Χρυσής Αυγής άρχισε επαφές με την «ΕΛΑΣΥΝ» του Γιάννη Λαγού, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του γνώρισε τον Ηλία Κασιδιάρη.

Τον Ιανουάριο του 2023 εμφανίστηκε, σύμφωνα με κύκλους του κόμματός του, στους «Έλληνες» του Κασιδιάρη και ζήτησε συνεργασία. Με το που κόβεται το κόμμα Κασιδιάρη ξεκίνησαν εν κρυπτό συζητήσεις και αμφότεροι κατάλαβαν ότι το όνομα «Σπαρτιάτες» μπορεί να εκφράσει τον Κασιδιάρη και τον χώρο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ