Ειδικό Δικαστήριο: Κατατέθηκαν αποσπάσματα από το ημερολόγιο της γραμματέως του Καλογρίτσα

Αποσπάσματα από το ημερολόγιο που κρατούσε η Ευθαλία Διαμαντή, η επί 40 χρόνια γραμματέας του Χρήστου Καλογρίτσα, κατέθεσαν στο Ειδικό Δικαστήριο οι συνήγοροι του επιχειρηματία, ο οποίος δικάζεται μαζί με τον Νίκο Παππά.

Ειδικό Δικαστήριο: Δεν θα απολογηθεί ο Νίκος Παππάς – Η κατάθεση του Κώστα Βαξεβάνη

Της Άννας Κανδύλη 

Τα επίμαχα αποσπάσματα έρχονται σε συνέχεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο, όπου μεταξύ άλλων η μάρτυρας είχε μιλήσει για «φακέλους και τσάντες με χρήματα από το γραφείο Καλογρίτσα προς τον ΣΥΡΙΖΑ».

Ειδικό Δικαστήριο: To SMS του Νίκου Παππά στον Καλογρίτσα και η κατάθεση Στουρνάρα

Σε αυτά εμφανίζονται καταχωρήσεις για συναντήσεις του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο γραφείο Καλογρίτσα με τον επιχειρηματία, καθώς και τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον συνήγορό του Καλογρίτσα, Άγγελο Καραχάλιο, στο ημερολόγιο η γραμματέας του επιχειρηματία έχει καταχωρήσει τον Σεπτέμβριο του 2016 τις εξής συναντήσεις στα γραφεία του, που αποδεικνύουν την αξιοπιστία της και επιβεβαιώνουν το επίμαχο sms που προσκομίστηκε στο δικαστήριο: μία στις 15/9 με τον Αρτέμη Αρτεμίου και δύο συναντήσεις στις 22/9, το μεσημέρι με τους Παππά- Αρτεμίου και το βράδυ, μετά το ραντεβού του Χρ. Καλογρίτσα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, συνάντηση επίσης με τον Ν. Παππά.

Ειδικό Δικαστήριο για τηλεοπτικές άδειες: Ένταση για την κατάθεση της γραμματέως Καλογρίτσα

Συνήγοροι Ν. Παππά: Πλαστά τα sms

Ο εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Γιάννης Μαντζουράνης υπέβαλε στο Δικαστήριο ένσταση κατά των μηνυμάτων ( sms) που προσκομίστηκαν απο τον Χρήστο Καλογρίτσα με συνομιλίες μεταξύ του επιχειρηματία και του Νίκου Παππά.

Η ένσταση, όπως ανέφερε ο κ.Μαντζουράνης, αφορά σε παραβίαση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, διότι η κατάθεση των μηνυμάτων έγινε χωρίς την έγκριση του ενός από τους συνομιλητές, δηλαδή του Νίκου Παππά ενώ υποστήριξε πως είναι και πλαστά.

Προς τούτο προσκομίστηκε πραγματογνωμοσύνη βάση της οποίας είναι δυνατόν να «φτιαχτούν» διάλογοι μεταξύ συνομιλητών από κινητά τηλέφωνα.

Οι σημειώσεις στο ημερολόγιο της Διαμαντή

15.9.2016: Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -14,25- 15,00
22.9.2016: Παππάς και Αρτεμίου (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -13,25-23,45
22.9.2016: Μαρινάκης (στον Πειραιά ) -21,00 – 21,30
22.9.2016: Παππάς (στο γραφείο Καλογρίτσα)  -22,15-22,4

Μαντζουράνης: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, τονίζει ότι «σήμερα προσκομίσαμε αποδείξεις ότι τα SMS, που εμφανίστηκαν από την πλευρά του κυρίου Καλογρίτσα στο Ειδικό Δικαστήριο, είναι μη γνήσια και προσβλήθηκαν ως πλαστά».

«Είναι προϊόντα ενός παρακράτους, που επιχειρεί τη πολιτική δολοφονία του Νίκου Παππά και, μέσω αυτής, την δυσφήμιση του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ο κύριος Μητσοτάκης υιοθέτησε και ξέπλυνε δημόσια την πλαστογραφία, για να σπιλώσει τον Αλέξη Τσίπρα, αποκαλύφθηκε ποιος προΐσταται των πλαστογραφιών. Είναι ο ίδιος, που προΐσταται και των υποκλοπών. Προειδοποιούμε: Πλαστογραφίες, μηχανορραφίες και προγραφές δεν θα περάσουν, ούτε εντός ούτε εκτός του δικαστηρίου», καταλήγει ο κ. Μαντζουράνης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ