ΕΕ και ΝΑΤΟ ενημερώνει ο Καμμένος για τις απειλές της Άγκυρας ότι θα απαγάγει τους οκτώ στρατιωτικούς

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι σκοπεύει την Πέμπτη, στην άτυπη σύνοδο των ομολόγων του στο ΝΑΤΟ, να ενημερώσει τους υπουργούς για την εμπρηστική δήλωση του αντιπροέδρου του Ερντογάν πως έχει δώσει εντολή να απαχθούν οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, που έμειναν ελεύθεροι από την ελληνική Δικαιοσύνη.

Όπως είπε ο Πάνος Καμμένος, η Άγκυρα «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή, πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».

Συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στέλεχος δήλωσε:

«Ενημέρωσα τους ομολόγους μου, τον Σέρβο και τον Ρουμάνο, για τη χθεσινή δήλωση του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης που προανήγγειλε κατά παράβαση κάθε ηθικής, κανόνα, διεθνούς δικαίου, την πολεμική ουσιαστικά επιχείρηση που έχει ήδη διατάξει για την απαγωγή σε ξένη χώρα, σε σύμμαχο χώρα, του ΝΑΤΟ, των Τούρκων στρατιωτικών που η ελληνική Δικαιοσύνη, λόγω της παρέλευσης του 18μηνου, αποφάσισε να απελευθερώσει.

Το ίδιο θα κάνω και αύριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Η ανακοίνωση του Τούρκου αντιπροέδρου ήταν πραγματικά εξαιρετική για να μπορέσουμε να αποδείξουμε με τον πιο απλό τρόπο πως η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο τις διεθνείς συνθήκες και προσπαθεί να δυναμιτίσει τις προσπάθειες ειρηνικής συνύπαρξης στην περιοχή, πως δηλαδή μια σύμμαχος προαναγγέλλει εντός μιας άλλης χώρας της συμμαχίας ουσιαστικά παράνομη πολεμική επιχείρηση».

Η δήλωση του ΥΠΕΘΑ έγινε κατά την επίσκεψη διακεκριμένων προσώπων στην πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «SALAMIS STORM 2018», που διεξήχθη στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων(ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο.

Ο Έλληνας υπουργός παρακολούθησε την άσκηση μαζί με τον Ρουμάνο ομόλογό του, Mihai Fifor, και τον αντίστοιχο Σέρβο, Aleksandar Vulin.

Τη Βουλγαρία εκπροσώπησε ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός Αντρέι Μπότσεφ, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η άσκηση διεξήχθη για πρώτη φορά ύστερα από ελληνική πρωτοβουλία, με συμμετοχή προσωπικού Ειδικών Επιχειρήσεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Σχετικά με την άσκηση, που ξεκίνησε στις 31/5 και ολοκληρώθηκε σήμερα, 6/6, ο κ. Καμμένος σημείωσε:

«Θέλουμε μαζί οι χώρες των Βαλκανίων, οι υπουργοί Άμυνας να στείλουμε ένα μήνυμα συνεργασίας, ειρήνης και δημιουργίας ενός ισχυρότατου άξονα σταθερότητας από την περιοχή των Βαλκανίων».

Την άσκηση παρακολούθησαν η πρέσβης του Ισραήλ, Ιρίτ Μπεν-Άμπα, ο πρέσβης της Κύπρου Κυριάκος Κενεβέζος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευ. Αποστολάκης ΠΝ, ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Αλκιβ. Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρ. Χριστοδούλου και παρατηρητές από Κύπρο, Αίγυπτο, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισραήλ και Πολωνία.

Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ