Δραγασάκης: Δεν υπάρχουν άλλα μέτρα στο τραπέζι – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν υπάρχουν στο τραπέζι άλλα μέτρα» ξεκαθάρισε ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA.

«Έχουμε μία σχέση με τους δανειστές που διέπεται από μία συμφωνία, την οποία η κυβέρνηση τηρεί με όσο γίνεται πιο δίκαιο τρόπο. Έχουμε ένα σύστημα εποπτείας το οποίο πολλές φορές λειτουργεί σωστά και με διάλογο και παράγεται αποτέλεσμα. Υπάρχουν όμως και στιγμές ασάφειας» ανέφερε ο κ. Δραγασάκης.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους εκπροσώπους των δανειστών υπογράμμισε ότι «εμείς θεωρούμε ότι έχουμε υλοποιήσει αυτά που έπρεπε να υλοποιήσουμε. Αν υπάρχουν εκκρεμότητες είναι λίγες και διαχειρίσιμες».

«Δεν υπάρχουν στο τραπέζι άλλα μέτρα, όπως γράφεται και λέγεται. Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν να φύγουν για να μελετήσουν τα στοιχεία. Θα επιστρέψουν σε δύο εβδομάδες. Εμείς τους είπαμε “φύγετε αλλά ελάτε το συντομότερο δυνατόν, εμείς είμαστε έτοιμοι”» πρόσθεσε.

«Μόλις τελειώσει η αξιολόγηση με επιτυχία, η ΕΚΤ θα πάρει μέτρα τα οποία θα διευκολύνουν τη ρευστότητα της οικονομίας, θα αρχίσει η συζήτηση για το χρέος και θα έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία σχεδόν το 50% των μνημονίων. Εμείς θέλουμε το δεύτερο εξάμηνο να είναι εξάμηνο ανάκαμψης της οικονομίας» σημείωσε ο Γιάννης Δραγασάκης ενώ χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το γεγονός «να γίνεται ή να επιχειρείται διάλογος μέσω διαρροών».

Αναφορικά με τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους για το ασφαλιστικό ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε ότι «έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται».

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση στους αγρότες στο μπλόκο του Προμαχώνα να βρουν άλλο τρόπο αντίδρασης καθώς όπως είπε «σε μία περίοδο που υπάρχουν χώρες και παράγοντες στην Ευρώπη που απειλούν να μας κλείσουν τα σύνορα είναι παράδοξο να τα κλείνουμε εμείς οι ίδιοι».

Δείτε το βίντεο από το ALPHA

 

Διαβάστε επίσης:

“Πρωταγωνιστής” σε …καταδίωξη ληστών ο Αμυράς – Τι λέει στο enikos.gr

 

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.