Δουδωνής στον Realfm 97,8 για παρακολουθήσεις: Θα πάμε μέχρι τέλους, θα αναλάβουμε κάθε θεσμική πρωτοβουλία

Στο θέμα των παρακολουθήσεων και τη σημερινή επίσκεψη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΑΔΑΕ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Ο νόμος του 2021 που κρίθηκε αντισυνταγματικός άλλαζε έναν νόμο, εκείνον του 1994. Επί της ουσίας κρίθηκε αντισυνταγματική όλη η μεθόδευση της μη ενημέρωσης του παρακολουθούμενου για υποτιθέμενους λόγους εθνικής ασφαλείας, συνεπώς είναι μία μεγάλη θεσμική νίκη αυτό που συνέβη δεδομένου ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη» τόνισε ο κ. Δουδωνής και πρόσθεσε:

«Με την επίσκεψη στην ΑΔΑΕ θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι θα κινούμαστε με τον πλέον θεσμικό τρόπο και θα πάμε το όλο ζήτημα μέχρι τέλους. Αυτή είναι η δεύτερη φάση της μη ενημέρωσης στο αυτί σαν να πρόκειται για μια ιδιωτική υπόθεση του Αστικού Δικαίου όπως ζητούσαν κυβερνητικά στελέχη στον κ. Ανδρουλάκη. Σημαίνει ότι ο ίδιος θέλει μια επίσημη ενημέρωση η οποία και θα δείξει όλη την κυβερνητική μεθόδευση στο ζήτημα των παρακολουθήσεων. Ένα ζήτημα το  οποίο επειδή είναι θέμα ανθρώπινων δικαιωμάτων, αφορά σε κάθε πολίτη δυνητικά και ήταν και ένας δείκτης του τι συμβαίνει στο παρασκήνιο».

«Μαζί με τον κ. Βελόπουλο άλλαξαν τη σύνθεση της ΑΔΑΕ για να βρουν τα 3/5 ώστε να είναι ευνοϊκότερη κατά τη δική τους αντίληψη. Εμείς θα πάμε μέχρι τέλους, θα αναλάβουμε κάθε θεσμική πρωτοβουλία. Δεν θα κάνουμε ιδιωτικές συναντήσεις, δεν θα κάνουμε ενημερώσεις στα αυτιά. Θέλουμε να λάμψει η αλήθεια. Θα είμαστε θεσμικοί όπως πάντα» υποστήριξε ο κ. Δουδωνής.

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο ίδιος ανέφερε ότι «χρειάζονται διαρκείς πρωτοβουλίες και προσπάθεια για να πάμε καλά. Εκτιμώ  ότι η ΝΔ κατά έναν τρόπο προτιμά τον κ. Κασσελάκη διότι όταν έχουμε μια σοβαρή πολιτική συζήτηση και η ανάλυση του κ. Κασσελάκη περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του και lifestyle ζητήματα, η μπάλα φεύγει στην εξέδρα. Ο κ. Κασσελάκης είναι ένας βολικός αντίπαλος για τη ΝΔ. Δεν πρέπει να κυλήσουμε σε μια λογική lifestyle. Δεν συνάδει με την ποιότητα του αντιπολιτευτικού λόγου του ΠΑΣΟΚ ούτε με την ιστορία του. Η πολιτική δεν μπορεί να γίνεται lifestyle».

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ