Δημοσκόπηση: Πότε βλέπουν οι πολίτες την επιστροφή στην κανονικότητα – Πόσοι θα κάνουν το εμβόλιο

Διψήφιο προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ερώτηση ποιος εκ των δύο είναι καλύτερος πρωθυπουργός στο β’ μέρος της δημοσκόπησης της Marc για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Συγκεκριμένα, το 50,7% απαντά ο «Κυριάκος Μητσοτάκης» και το 22,8% ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει 26,5%.

Στο πότε πιστεύουν οι πολίτες ότι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, το 9,8% απάντησε «έως το Πάσχα», το 29,2% «έως το καλοκαίρι», το 25% «έως του τέλος του 2021», το 20% «το 2022» και το 11% «αργότερα», ενώ το 5% είναι στο «δεν απαντώ».

Στα αν σκοπεύουν να κάνουν το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το 69,1% απάντησε «ναι, όσο πιο σύντομα γίνεται» ή «μάλλον ναι, αργότερα», το 18,5% απάντησε «μάλλον όχι» ή «σίγουρα όχι», ένα 11% απάντησε ότι το έχει κάνει ήδη, ενώ υπάρχει και το 1,4% που είναι στο «δεν απαντώ».

Αναφορικά με τον δείκτη αισιοδοξίας για το πως θα εξελιχθούν τα πράγματα στην Ελλάδα του 2021, το 49,1% δήλωσαν αισιόδοξοι, το 48,8% απαισιόδοξοι και το 2,1% δεν απάντησε.

Ποιος ευθύνεται για την όξυνση του κλίματος

Οι πολίτες απάντησαν επίσης και στην ερώτηση για το ποιος ευθύνεται περισσότερο για την όξυνση του κλίματος και την ένταση της πόλωσης. Το 29,9% απάντησε ότι ευθύνεται η κυβέρνηση, το 40,7% ότι ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το 18,5% είπε ότι ευθύνονται και οι δύο εξίσου, το 5% ότι δεν ευθύνεται κανείς ιδιαίτερα, ενώ το 5,9% δεν απάντησε.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην κυβέρνηση

Σε ερώτηση για το πως θα πήγαιναν τα πράγματα εάν είχαμε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα, το 49,2% απάντησε ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα, το 29,6% ότι θα ήταν περίπου τα ίδια, το 15,3% ότι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα απ’ ότι τώρα, ενώ το 5,9% δεν απάντησε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ