Δημοσκόπηση: Αυτή είναι η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα έχει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πανελλαδική πολιτική έρευνα της Opinion Poll για την εφημερίδα tomanifesto που πραγματοποιήθηκε με τη συμπλήρωση τριών ετών θητείας της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ έχει προβάδισμα 9,3% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ επί των έγκυρων.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε μετά την παρέμβαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που αποσαφήνισε τα θέματα του χρόνου των εκλογών, με τις τουρκικές προκλήσεις να συνεχίζονται και ενώ γινόταν η συζήτηση στην Βουλή για το Νομοσχέδιο για την Παιδεία.

Από την έρευνα προκύπτει ότι η ΝΔ διατηρεί σημαντική διαφορά της τάξης του 8.9% σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση ψήφου η οποία φτάνει το 9.3% στην Πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων.

Πιο συγκεκριμένα οι επιδόσεις των κομμάτων στην Πρόθεση ψήφου είναι: Ν.Δ 31.7%, ΣΥΡΙΖΑ 22.8%, ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 11.8%, Κ.Κ.Ε 5.1%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4.8%, ΜΕΡΑ 25 2.5%, ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ 2.2%, ΕΘΝΙΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ 1.1%, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 1.1%, ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ 2.7% , ενώ οι Αναποφάσιστοι είναι 9.9%.

Η παρέμβαση του Πρωθυπουργού για τον χρόνο των εκλογών φαίνεται να έχει επιδράσει στο τι απαντούν οι πολίτες για τον χρόνο των εκλογών. Το 37.5% επιθυμούν να πραγματοποιηθούν εκλογές το Φθινόπωρο  ενώ η πλειοψηφία, το 52% επιθυμεί να γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εμφανίζουν  οι προτιμήσεις των πολιτών για το τι Κυβέρνηση επιθυμούν να προκύψει από τις εκλογές.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ