Δημήτρης Παπαδημούλης: Ούτε μια λέξη αυτοκριτικής από τον Τσίπρα – Με εκείνον πήγε ο ΣΥΡΙΖΑ στο 18% ως αντιπολίτευση

Αιχμές κατά του Αλέξη Τσίπρα άφησε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, λίγες ώρες μετά την παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού πριν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είχε ούτε μία λέξη αυτοκριτικής. Πολλές λέξεις κριτικής στους πάντες και τα πάντα, όμως ούτε μία λέξη αυτοκριτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνώντας τέσσερα χρόνια και εφαρμόζοντας ένα μνημόνιο που ήταν πολύ δύσκολο, και απείχε παρασάγγας από τις προεκλογικές δεσμεύσεις, πήγε από το 35% στο 32%. Ως αντιπολίτευση με ηγέτη τον Αλέξη Τσίπρα, πήγαμε από το 32% στο 18%», τόνισε ο ευρωβουλευτής.

Ερωτηθείς εάν θεωρεί ότι η αποχώρηση Τσίπρα από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ουσιαστικά μία κίνηση αυτοκριτικής, απάντησε: «Όχι, ειδικά όταν μετά από πολλούς μήνες σιωπής, δεν βρίσκεις να πεις ότι έκανα κι εγώ κάπου λάθος. Νομίζω ότι με τις εξελίξεις, μετά την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα και τη δρομολόγηση εκλογής νέων οργάνων από την κορυφή μέχρι τη βάση, τελειώνει το συνέδριο πριν καν αρχίσει.  Διότι όποιες αποφάσεις πάρει, δεν έχουν καμία πρακτική αξία. Η κρίση, η αποσάθρωση και η πτωτική πορεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστούν και αυτό το προεξοφλεί και ο Τσίπρας», τόνισε ο κ. Παπαδημούλης, σημειώνοντας πως όσοι δηλώσουν υποψηφιότητα οφείλουν να μιλήσουν καθαρά, να καταθέσουν πρόταση και σχέδιο και να αναλάβουν και εκείνοι το μερίδιο ευθύνης που τους αναλογεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ