Δημήτρης Μάρδας: Γιατί στηρίζει την εκλογή Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

Τους λόγους, για τους οποίους στηρίζει την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξηγεί με δηλώσεις του  ο Δημήτρης Μάρδας, καθηγητής του ΑΠΘ και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών το 2015.

Αρβανίτης: Αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κάτι άλλο, δεν θα μπορέσω να συμμετάσχω – Τι είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο κ. Μάρδας πιστεύει ότι είναι ανάγκη να στηριχθεί ο κ. Κασσελάκης, τονίζοντας ότι:

  • Ο διαφορετικός λόγος είναι αυτός που κέρδισε μια άλλη γλώσσα έξω από τα στερεότυπα του παρελθόντος και ακατανόητη από τους πολίτες.
  • Η ανανέωση και η αλλαγή πλεύσης είναι ό, τι ενέκρινε ο κόσμος κινούμενος κατά της κομματικής γραφειοκρατίας.
  • Η κριτική των ψηφοφόρων στο παλαιό καθεστώς είναι ιδιαίτερα εμφανής και οφείλουν οι πάντες να την αφουγκραστούν. Η πλειοψηφία του 55,9% αποτελεί μια φωνή αντίστασης σε μια πεπαλαιωμένη δομή, αυτήν των συνιστωσών, των προσωπικών επιρροών, των τακτικισμών και των εκτός χρόνου αντιλήψεων.
  • Ο κόσμος απέδωσε με την ψήφο του τις ευθύνες που αναλογούσαν στην αρχηγική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και στους πρωταγωνιστές εκείνους που τον οδήγησαν σε δυο εκλογικές ήττες, με τις λάθος στρατηγικές τους επιλογές.
  • Ο νέος πρόεδρος είναι η τελευταία ευκαιρία για την εφαρμογή καινοτόμων λύσεων στην οικονομία και κοινωνία γενικότερα.

Ο κ. Μάρδας κατά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πολιτικά προϊστάμενος του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ) χειριζόμενος, ως την ημερομηνία υπογραφής της νέας Συμφωνίας με τους Θεσμούς, τους άκρως περιορισμένους πόρους του κρατικού προϋπολογισμού που παρέλαβε μετά τις εκλογές του 2015.

Κασσελάκης: Θα τους τρελάνουμε με προτάσεις νόμων και παρεμβάσεις – Νέο ΒΙΝΤΕΟ από το γραφείο του στη Βουλή

Υπενθυμίζεται ότι παρέλαβε κρατικό ταμείο με 1,6 δισ. ευρώ (και όχι 2,4 δισ. ευρώ όπως ισχυρίζεται ο κ. Σταϊκούρας) με μηνιαίες πληρωμές 5,5 δισ. ευρώ. Το 2016 είχε οριστεί ως Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία.

Ο κ. Μάρδας και η ομάδα του θεμελίωσαν το έργο δημιουργίας του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (ΓΕΜΗ) και του Ηλεκτρονικού Συστήματος Προμηθειών της χώρας κατά την περίοδο όπου θήτευσε ο ίδιος ως Γενικός Γραμματέας Εμπορίου στο Υπουργείο Ανάπτυξης (2000-01).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ