Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – Τατσόπουλου;

Διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ – Τατσόπουλου;

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

Εντείνονται τα σενάρια περί οριστικού διαζυγίου του συνεργαζόμενου βουλευτή Πέτρου Τατσόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από διαδοχικές διαφοροποιήσεις του το τελευταίο διάστημα, αλλά και επιθέσεις εις βάρος του στον Τύπο από στέλεχος του κόμματος. Ο ίδιος άλλωστε, αφήνει απολύτως ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του, ενόψει της συνεδρίασης της ΚΟ του κόμματος σήμερα, στις τρεις μετά το μεσημέρι.

Σηκώνοντας το γάντι που του έριξε ο Βασίλης Μουλόπουλος αρθρογραφώντας για τον «γελωτοποιό» που κάθε κόμμα πρέπει να έχει στους κόλπους του, ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε χθες στην προσωπική του σελίδα στο Facebook: «Ο γελωτοποιός του ΣΥΡΙΖΑ. Αύριο (σ.σ. σήμερα) στην κοινοβουλευτική ομάδα. Για μία και μοναδική παράσταση. Γέλια μέχρι δακρύων».

Ως πρόθεση να προχωρήσει σε ρήξη με το κόμμα με το οποίο συνεργάστηκε προεκλογικά και εξελέγη τελικά βουλευτής, ερμηνεύθηκε η αποστροφή του λόγου του περί «μίας και μοναδικής παράστασης», ενώ ενδεικτικές του κλίματος που δημιουργείται ήταν και άλλες αναρτήσεις του, όπως αυτή που σε άκρως ειρωνικό ύφος, υποστήριζε «βρε τον καημένο τον Μουλόπουλο. Τι κακό τον βρήκε. Μα να σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και να πέσει, βρε παιδί μου, πάνω στον μοναδικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που δεν έχει χιούμορ. Γκαντεμιά μεγάλη», ανάρτηση που πιθανότατα απαντούσε στα περί «σατιρικού κειμένου» του στελέχους της Κουμουνδούρου.

Υπενθυμίζεται ότι με δηλώσεις του το τελευταίο διάστημα, ο βουλευτής έχει προκαλέσει ουκ ολίγες φορές τις αντιδράσεις της Κουμουνδούρου. Ενδεικτικές μόνο είναι οι θέσεις του περί απλής αναλογικής που θα οδηγούσε σε «κόλαση» και ακυβερνησία, αλλά και η παρομοίωση εκ μέρους του, του Μανώλη Γλέζου με ήρωα του Αστερίξ.

Οι απόψεις του «αιρετικού» βουλευτή, έχουν προκαλέσει ενόχληση ακόμα και μεταξύ συναδέλφων του, κάτι που αναμένεται να καταστεί σαφές από πολλούς εξ αυτών στη σημερινή, κλειστή συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, σε συνέχεια προηγούμενης που δεν ολοκληρώθηκε.

Παρά το γεγονός όμως ότι ακόμα και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζει λάθος πολλά από όσα έχει υποστηρίξει εσχάτως ο βουλευτής, διαβεβαιώνει ότι δεν έχει τεθεί ζήτημα διαγραφής του ούτε επισήμως ούτε ανεπίσημα.

«Έχει εκφράσει διάφορες απόψεις , που σε κάποια ζητήματα, το τελευταίο διάστημα, απέχουν πάρα πολύ από τις συλλογικές μας εκτιμήσεις και τοποθετήσεις», είπε ο κ. Σκουρλέτης, σημειώνοντας όμως ότι δεν ενοχλείται τόσο από τη δυνατότητα κάθε βουλευτή να λέει την άποψή του, όσο από το να στέκεται κανείς στο περιεχόμενο των λόγων του. 

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής του από την ΚΟ, η Κουμουνδούρου «ρίχνει το μπαλάκι» στον ίδιο τον βουλευτή για το τι μέλλει γενέσθαι. Και σε έναν βαθμό αυτό θα εξαρτηθεί και από τα όσα θα λάβουν χώρα σήμερα, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Real.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ