Νίκος Δένδιας: Μετά την ΚΙΜΩΝ ο ΠΕΡΣΕΑΣ – Τι δήλωσε για Ισραήλ – Βίντεο

Μετά την τελετή καθέλκυσης της Φρεγάτας ΚΙΜΩΝ ο Νίκος Δένδιας βρέθηκε στην τελετή παραλαβής και ονοματοδοσίας του νέου πλοίου του Πολεμικού Ναυτικού, ΠΕΡΣΕΑΣ.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας παρέστη νωρίτερα στην τελετή υπογραφής της παράδοσης του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης «ΠΕΡΣΕΑΣ» στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος. Το Πλοίο αποτελεί δωρεά του Υποναυάρχου ε.τ. κ. Πάνο Λασκαρίδη.

«Η σημερινή τελετή έχει μια επιπλέον ιδιαίτερη σημασία για το Πολεμικό μας Ναυτικό.

Έρχεται σε συνέχεια της καθέλκυσης στο Λοριάν της Γαλλίας της νέας φρεγάτας μας, του «ΚΙΜΩΝΑ», της πιο σύγχρονης φρεγάτας στον κόσμο σήμερα. Και αυτά τα δύο είναι συμπληρωματικά. Ο ρόλος του «ΠΕΡΣΕΑ» ως πλοίο γενικής υποστήριξης είναι απολύτως καθοριστικός για την επιχειρησιακή σχεδίαση και την επιχειρησιακή δυνατότητα του Στόλου» ανέφερε στην ομιλία του Ν. Δένδιας.

Αμέσως μετά, σε δηλώσεις του προς την δημόσια τηλεόραση αναφέρθηκε στην τρομοκρατική επίθεση που δέχθηκε το Ισραήλ από την Χαμάς, τονίζοντας «Είναι συγκλονισμένη από την επίθεση την οποία δέχθηκε το φίλο κράτος του Ισραήλ και ιδίως ο άμαχος πληθυσμός του.

Η Ελλάδα δήλωσε ξεκάθαρα, δια στόματος του Πρωθυπουργού, αλλά και όλων των πολιτειακών παραγόντων, ότι αντιλαμβάνεται πλήρως και στηρίζει το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα και ότι η προστασία των αμάχων είναι πάντοτε η πρώτη προτεραιότητα.

Επανέρχομαι και λέω: Η τρομοκρατία δεν οδηγεί πουθενά. Η τρομοκρατία είναι πάντοτε αρχή δεινών και όποιος θεωρεί ότι με την τρομοκρατία και την άσκησή της θα λύσει προβλήματα και θα δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον, σφάλλει βαρύτατα».

Στην τελετή παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ναύαρχος ε.α. Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Δημήτριος Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, ο Υπαρχηγός Στόλου Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ, ο Διευθυντής ΓΕΝ/ΔΕΞ Υποναύαρχος (Μ) Χρήστος Σκεπαρνάκος ΠΝ, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Σαλαμίνος Αρχιπλοίαρχος (Μ) Πάνος Κασαπάκης ΠΝ, άλλα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, όπως και ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ε.α.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ