Δεν θα δοθεί η λίστα Λαγκάρντ στα κόμματα

Δεν θα δοθεί η λίστα Λαγκάρντ στα κόμματα

«Όχι» στη χορήγηση αντιγράφων τόσο της δικογραφίας Ρουμελιώτη όσο και της δικογραφίας για τη λίστα Λαγκάρντ στα κόμματα και ατομικά στους βουλευτές είπε η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής.

Η διαχείριση της λίστας Λαγκάρντ ανατέθηκε στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες με πρόεδρο τον Θανάση Νάκο.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Μαρκόπουλος ζήτησε να δοθεί η δικογραφία στα κόμματα και το κάθε κόμμα, όπως είπε, « να αναλάβει ευθύνη για τυχόν διαρροές» . Τόνισε επίσης ότι πρέπει να δοθεί και η λίστα Λαγκάρντ στα κόμματα γιατί, υπογράμμισε, «δεν μπορούμε να έχουμε τους διάφορους να δημοσιεύουν διάφορες εκδοχές της λίστας και οι βουλευτές να μην μπορούν καν να τη δουν».

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, ζητώντας να δοθεί η δικογραφία στα κόμματα. Ωστόσο, αντίθετα με την θέση που έχει πάρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου,  ο κ. Λαφαζάνης δεν τοποθετήθηκε αναφορικά αν πρέπει να δοθεί και ατομικά σε βουλευτές: Το θέμα «έχει λεπτές πλευρές», είπε.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς επεσήμανε ότι «όλο αυτό το θέμα έχει ως αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης».

Παράλληλα, ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε εξεταστική επιτροπή η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της διαχείρισης της λίστας Λαγκάρντ.  Ωστόσο, η απόφαση για κάτι τέτοι θα ληφθεί την επόμενη φορά που θα συνεδριάσει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ