Debate Βόζεμπεργκ – Παπαδημούλη στον Realfm 97,8 για τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στον αέρα του Realfm 97,8 σε ένα ραδιοφωνικό debate, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ και ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρ. Κοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Πολιτικά εξωφρενική η θέση για πρωθυπουργό «άγνωστο Χ»

«Θα πρέπει να διαμορφωθεί κυβέρνηση συνεργασίας από τις πρώτες εκλογές, όπου το πρώτο κόμμα θα έχει τον πρώτο λόγο» σχολίασε ο Δημ. Παπαδημούλης. «Στις εκλογές μιλάει ο λαός, αν ο λαός δώσει την πρωτιά στον ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Ανδρουλάκης πάρει 10,5% θα μπορεί να επιβάλλει πρωθυπουργό σε ένα κόμμα που θα έχει πάρει την πρωτιά με ένα ποσοστό άνω του 30%; Θεωρώ βέβαιο ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ θα είναι πάνω από 30% και το ΠΑΣΟΚ περί το 10% και ίσως πάει στο μονοψήφιο αν συνεχίσει να πατάει σε δύο βάρκες. Προεκλογικά λέγονται πολλά πράγματα αλλά να μην λογαριάζουμε χωρίς τον ξενοδόχο και ο ξενοδόχος είναι ο ελληνικός λαός» συμπλήρωσε.

«Νομίζω δεν είναι κατανοητή η αποστροφή του κ. Ανδρουλάκη προς το πρόσωπο είτε του κ. Μητσοτάκη είτε του κ. Τσίπρα, διότι ένα από αυτά τα δύο κόμματα θα είναι πρώτο. Εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι η ΝΔ και πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ποιος είναι εκείνος που θα περιφρονήσει και θα προσβάλλει τη βούληση του ελληνικού λαού, όταν αναδείξει σε πρώτο κόμμα. Είναι τελείως παράλογο, δεν το αντιλαμβάνομαι, μόνο σαν μια υπεκφυγή ή άρνηση συνεργασίας» είπε από την πλευρά της η Ελίζα Βόζεμπεργκ.

«Φωτιά» στο προεκλογικό σκηνικό μετά τις δηλώσεις Ανδρουλάκη – Η πολιτική αντιπαράθεση και οι αναταράξεις στο ΠΑΣΟΚ

«Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕ στην Ελλάδα οι δρόμοι, η κατασκευή των οποίων μονοπωλήθηκε από ένα καρτέλ μεγάλων κατασκευαστικών, έχουν κοστίσει πολύ πιο ακριβά από ότι σε άλλες χώρες» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης και πρόσθεσε «Μαγική εικόνα η πρόοδος που βλέπει η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δεν την βλέπουν στην καθημερινότητά τους οι πολίτες. Στα 4 αυτά χρόνια πήγε πιο κάτω στην αγοραστική δύναμη των πολιτών, τρίτη από το τέλος. Ο κατώτατος ανέβηκε λιγότερο από τον πληθωρισμό».

Η κ. Βόζεμπεργκ ανέφερε πως «ο κ. αντιπρόεδρος παρουσίασε την Ελλάδα σαν να μιλάει για κάποια άλλη χώρα. Μιλάμε για την Ελλάδα που το 2022 πέτυχε ρυθμούς ανάπτυξης 5,5% όταν ο ευρωπαϊκός ΜΟ είναι 3,5%. Μιλάμε για μια Ελλάδα που αυτή η κυβέρνηση ανέβασε τον κατώτατο μισθό 3 φορές, που μείωσε την ανεργία από το 17,5% που την παρέλαβε στο 10,8%. Μειώσαμε 50 φόρους και εισφορές, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε επιβάλλει 30 νέους φόρους».

Ανδρουλάκης: «Όχι» σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα πρωθυπουργό, «ναι» σε πολιτικό πρόσωπο – Τι είπε για τις μετεκλογικές συνεργασίες

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ