Debate Θεοχάρη – Φίλη στον Realfm 97,8: Πώς σχολίασαν την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για τον Νίκο Παππά

Debate στον αέρα του Realfm 97,8. Τα ξίφη τους διασταύρωσαν στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χάρης Θεοχάρης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Όλος ο θόρυβος που έγινε για αυτή την υπόθεση δεν δικαιολογείται, θετικά το λέω, από την απόφαση. Δεν πρόκειται για κακούργημα, δεν πρόκειται για την επιβολή μιας ποινής η οποία να δικαιολογεί αυτή την πολιτική αξιοποίηση. Να το δούμε, η απόφαση θα κριθεί τις επόμενες ημέρες και από την κοινή γνώμη και τους αρμόδιους στον χώρο της δικαιοσύνης. Ο Παππάς δεν διέπραξε κανένα αδίκημα και η απόφαση είναι απόφαση που εξυπηρετεί μια σκοπιμότητα που είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση» είπε ο κ. Φίλης αναφορικά με την απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου.

«Η ΝΔ έχει επιλέξει τη θεσμική απάντηση σε κάθε ρυπαρό δίκτυο, συνωμοσιολογία ή αυτόκλητο εισαγγελέα και δικαστή, όπως αυτόν που θέλει να υποδυθεί ο κ. Τσίπρας και συνολικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η απόφαση είναι κόλαφος για την διακυβέρνηση και την προσπάθεια να σχηματιστούν δίκτυα, τα οποία θα δούλευαν παραθεσμικά κατά την περίοδο διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα. Είναι μια απόφαση που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να την λάβει υπόψιν του, γιατί πρέπει να απαντήσει στον ελληνικό λαό που βλέπει αυτό το αποτέλεσμα» ανταπάντησε ο Χάρης Θεοχάρης. «Η ΝΔ δεν επιλέγει τις υποθέσεις, ποιες την συμφέρουν και ποιες όχι, ώστε να επιτεθεί στη δικαιοσύνη όταν δεν την συμφέρει η υπόθεση και να εξάρει το έργο της όταν την συμφέρει. Η δικαιοσύνη είναι η μόνη απόλυτη κυρίαρχη να παίρνει αυτές τις αποφάσεις» πρόσθεσε.

«Έχουμε την υπόθεση των υποκλοπών που η δικαιοσύνη δεν κάλεσε κανέναν ακόμα από τους ενεχόμενους. Και η δικαιοσύνη κρίνεται. Βραδυπορεί με μεροληψία» σχολίασε ο Νίκος Φίλης.

«Η δικαιοσύνη κρίνεται αλλά κρινόμαστε και εμείς. Στο θέμα των υποκλοπών και εμείς θέλουμε να κινηθεί πιο γρήγορα η δικαιοσύνη. Αλλά στην περίπτωση του κ. Παππά βλέπουμε την δικαιοσύνη να έχει ολοκληρώσει και τον κ. Τσίπρα να μην αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη, ούτε να ζητάει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. Ελπίζω με την ευκαιρία αυτή να το κάνει. Ούτε βέβαια να αποπέμπει τα πρόσωπα. Είναι μεγάλο ερώτημα αν θα είναι ο ομόφωνα καταδικασμένος κ. Παππάς υποψήφιος στις επόμενες εκλογές» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

Ακούστε το ηχητικό:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ