Debate Ρωμανού – Γιαννούλη στον Realfm 97,8: Οι εκλογές και τα επιδόματα

Debate στον αέρα του Realfm 97,8. Ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Γιαννούλης, διασταύρωσαν τα ξίφη τους, δεχόμενοι ερωτήσεις από τον Νίκο Χατζηνικολάου και τον Αντώνη Δελλατόλα.

Κόντρα Γεωργιάδη – Γιαννούλη στον αέρα του Realfm 97,8

«Η προτεραιότητα είναι να αναδείξουμε τι έχει γίνει αυτά τα 4 χρόνια και τι θέλουμε να κάνουμε την επόμενη τετραετία αν οι πολίτες μας επιλέξουν για την διακυβέρνηση της χώρας. Σε αυτό το πλαίσιο είναι και η σύγκριση του τι είχαμε πει ότι θα κάνουμε αυτά τα 4 χρόνια και τι κάναμε διαχειριζόμενοι παράλληλα πρωτόγνωρες παγκόσμιες κρίσεις. Όλα αυτά είναι ο βασικός κορμός της ατζέντας με την οποία θέλουμε να πάμε στις εκλογές» είπε αρχικά ο κ. Ρωμανός.

«Όλα μας προβληματίζουν. Είναι μια σύνθετη εξίσωση. Η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και η δικαιοσύνη παράγουν και οικονομικά αποτελέσματα για το όφελος του πολίτη. Σαφέστατα, κεντρικός πυρήνας είναι η ποιότητα ζωής και η ακρίβεια» πρόσθεσε από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν μπορεί η λογική των επιδομάτων και των pass να καλύψει το μεγάλο κενό που έχει δημιουργηθεί» σημείωσε.

Ο κ. Ρωμανός ανέφερε ότι «είναι ξεκάθαρο το δίλημμα των εκλογών. Από την μία έχουμε μια κυβέρνηση που έχει διαχειριστεί συγκεκριμένες και μεγάλες κρίσεις, με τελευταία την ενεργειακή και πληθωριστική κρίση. Εκεί έχουμε χειροπιαστά αποτελέσματα: την αύξηση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα κατά 13% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ από το 2019 έως σήμερα, την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών γιατί ακούω και μια προπαγάνδα, είναι στο 15%, αύξηση του κατώτατου μισθού 12,7%, έχουμε μια σειρά αυξήσεων, μείωση φόρων και όλα αυτά μέσα σε δύσκολες συνθήκες. Έχουμε χτίσει την αξιοπιστία μας, ξέρει ο κόσμος ότι αυτά που είπαμε τα κάναμε υπό δύσκολες συνθήκες».

«Δεν ακούω από τη ΝΔ κάτι συγκεκριμένο, παρά υποσχέσεις ότι θα κάνουμε το άσπρο – μαύρο. Υποσχέθηκαν επιδότηση σε μια σιδηροδρομική γραμμή που εδώ και 3 χρόνια δεν υπάρχει. Είναι ο μάγος Χουντίνι. Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Έβρο είναι επιδότηση μιας γραμμής που έχει σταματήσει. Είναι οι άνθρωποι που εγκαινιάζουν και παρουσιάζουν πράγματα που είναι… μακέτα!» ανέφερε ο κ. Γιαννούλης. Με τον κ. Ρωμανό να σχολιάζει άμεσα: «Ακούω καλά; Ακούω τον κ. Γιαννούλη, βουλευτή Θεσσαλονίκης, να μιλάει για έργα, που έκαναν εγκαίνια με μουσαμάδες; Και που το μετρό αυτή τη στιγμή είναι πραγματικότητα;».

«Αν θέλετε εσείς να καθορίσετε την επικοινωνία του ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς δεν θα προσληφθείτε» τόνισε ο κ. Γιαννούλης και ο κ. Ρωμανός ανταπάντησε «κρίμα, δεν έχω στείλει βιογραφικό πάντως στον ΣΥΡΙΖΑ».

«Δεν πειράζει έχετε άλλους βουλευτές σαν τον Γεωργιάδη που στέλνουν βιογραφικό σε πολλά κόμματα» υπογράμμισε ο κ. Γιαννούλης.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ