Χρηστίδης στον Realfm 97,8: Η έρευνα για τα Τέμπη πρέπει να προχωρήσει

«Το αίτημα για δικαιοσύνη μας αφορά όλους και μας ενδιαφέρει όλους. Περνώντας αρκετές ώρες μέσα στην εξεταστική για τα Τέμπη, αν δεν υπήρχε αυτή η μάνα, η Μαρία Καρυστιανού, είναι πιθανό σήμερα να μην είχε πάρει την έκταση που θα έπρεπε η συζήτηση. Το λέω γιατί έχουμε μεγάλες καθυστερήσεις και καταγγελίες που έρχονται στο φως από τα ΜΜΕ για τον τρόπο που δεν έχει λειτουργήσει η έρευνα» είπε ο Παύλος Χρηστίδης στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

«Αν είχε εφαρμοστεί η σύμβαση 717, όπως λέει και ο ευρωπαίος εισαγγελέας, δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ τα δύο τρένα» πρόσθεσε.

«Η δικαιοσύνη πρέπει να κάνει τάχιστα την δουλειά της για να αποδοθούν οι πολιτικές και ποινικές κυρίως ευθύνες. Όσο καλλιεργείται η αίσθηση ότι όλοι είναι το ίδιο, τόσο το πρόβλημα μεγαλώνει» σημείωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. «Η έρευνα πρέπει να προχωρήσει» διευκρίνισε.

Αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ είπε πως «Είμαστε υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων». «Ο τρόπος που διαμορφώθηκε το νομοσχέδιο και το περιεχόμενό του έχει σημαντικές λεπτομέρειες που κρύβουν τις ενστάσεις μας και δεν μπορεί να μας οδηγήσει να το ψηφίσουμε αυτή τη στιγμή» τόνισε.

Ερωτηθείς για την φραστική επίθεση του αρχιμανδρίτη απάντησε ότι «θεωρώ αξιοπρόσεκτη την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, διότι δεν μπορεί κανένας μας να πιστέψει και να ασχοληθεί με τον τυφλό φανατισμό ενός και μόνο κληρικού. Η εκκλησία είναι πυλώνας και ως χριστιανός ορθόδοξος μεγάλωσα με το ότι ο λόγος του Ευαγγελίου και του Χριστού σχετίζεται με την αγάπη. Δεν αλλοιώνει την πίστη μου η ψήφος μου ως βουλευτής που ορκίστηκα στο Σύνταγμα, αντίθετα την αλλοιώνει ένα κήρυγμα μίσους που στοχοποιεί συνανθρώπους μου».

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ