Μπορείτε να αναγνωρίσετε το γλυκό κοριτσάκι της φωτογραφίας; – Είναι γνωστή Ελληνίδα παρουσιάστρια

Το κοριτσάκι που απεικονίζεται χαμογελαστό στην φωτογραφία μπορεί να σπούδασε στη Νομική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όμως τελικά την κέρδισε η δημοσιογραφία και πλέον παρουσιάζει καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή.

Της Ελένης Φλισκουνάκη 

Καταφέρατε να την αναγνωρίσετε;

Τζένη Μελιτά

Στη φωτογραφία βλέπουμε την Τζένη Μελιτά στην παιδική της ηλικία!

Τζένη Μελιτά
Πηγή: Instagram/melitajenny

Η Τζένη Μελιτά γεννήθηκε στην Αθήνα στις 29 Δεκεμβρίου του 1984. Τελειώνοντας το σχολείο φοίτησε στη Νομική του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο της Girona στην Καταλονία.

Σε συνέντευξή της στο Τηλέραμα είχε μιλήσει για τους ψυχαναγκασμούς που έχει: «Κατ’ αρχάς, είμαι άτσαλη. Αν δεν φάω την τούμπα μου, δεν παραπατήσω, δεν γκρεμίσω το κατιτίς μου μέσα στη μέρα, δεν γίνεται. Από ψυχαναγκασμούς πάω επίσης πολύ καλά. Οπωσδήποτε πριν φύγω για ένα ταξίδι φωτογραφίζω με το κινητό μου τον θερμοσίφωνα και τα μάτια της κουζίνας, ώστε να έχω αποδείξεις ότι τα έκλεισα πριν φύγω και να μην ανησυχώ καθ’ όλη τη διάρκεια της απουσίας μου! Επιπλέον, κάθε φορά που παίρνω ένα παυσίπονο βάζω χρονόμετρο για να δω τι ώρα θα μου περάσει ο πόνος. Τελευταίος και πιο εκνευριστικός ψυχαναγκασμός; Όλα τα καλλυντικά μου πρέπει να τοποθετούνται με τις ετικέτες να με «κοιτάζουν». Άντε βρες άκρη…».

Η πορεία στην δημοσιογραφία

Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή Αθηνών, αποφάσισε να γραφτεί στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Η Τζένη Μελιτά ξεκίνησε την καριέρα της στον χώρο της δημοσιογραφίας δουλεύοντας σε εφημερίδες και περιοδικά στο πολιτιστικό ρεπορτάζ, ενώ αργότερα άρχισε να εργάζεται και στην τηλεόραση.

Κατά την διάρκεια της καριέρας της έχει εργαστεί σε αρκετές εκπομπές της τηλεόρασης. Αρχικά συστήθηκε στο τηλεοπτικό κοινό μέσα από την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Συντέλεια», ενώ στη συνέχεια συμμετείχε στις εκπομπές: «ΦΜ Live», «Το Πρωινό» και «Τι λέει;».

Την σεζόν 2021-2022 συμπαρουσίαζε με την Ξένια Ντάνια και την Δάφνη Καραβοκύρη, την ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ «Κυψέλη».

«Στα πράγματα που κάνω βάζω όλο μου το συναίσθημα, όλο μου τον εαυτό, χαίρομαι πάρα πολύ που ήμουν εδώ, ήταν ένα βήμα προσωπικής εξέλιξης, ευχαριστώ την ΕΡΤ, όλους τους ανθρώπους που πίστεψαν σε εμάς. Είχαμε τεράστια ευθύνη τα τρία κορίτσια εδώ να είμαστε μαζί, να σπάσουμε στερεότυπα, βάλαμε βάθος στην εκπομπή, βάλαμε την ψυχή μας στην εκπομπή και ξεπεράσαμε και προσωπικούς μας φόβους», είχε αναφέρει στην τελευταία εκπομπή της «Κυψέλης».

Από το 2022 συμπαρουσιάζει με τον Φώτη Σεργουλόπουλο την καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωίαν σε είδον». Επίσης, το 2023 ήταν σχολιάστρια του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision μαζί με την Μαρία Κοζάκου.

Σε παλαιότερη συνέντευξή της στο περιοδικό Shape είχε μιλήσει για την απόφασή της να ασχοληθεί με την τηλεόραση, λέγοντας ότι: «Δεν ήταν το όνειρό μου, γι’ αυτό άλλωστε και πριν από αυτήν έχω δουλέψει πάρα πολύ και δουλεύω ακόμη στην έντυπη δημοσιογραφία. Προέκυψε και το ακολούθησα».

Η σχέση και ο γάμος με τον Σπύρο Μαργαρίτη

Σχετικά με την προσωπική της ζωή, η Τζένη Μελιτά εδώ και αρκετά χρόνια είναι μαζί με τον δημοσιογράφο Σπύρο Μαργαρίτη. Στις 16 Σεπτεμβρίου του 2023, το αγαπημένο ζευγάρι παντρεύτηκε έχοντας στο πλευρό του αγαπημένα του πρόσωπα.

Σε συνέντευξή που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό HELLO! σε ερώτηση για το τι αγαπά στον Σπύρο Μαργαρίτη, είχε απαντήσει: «Θα συγκινηθώ… Πέρα από όλα τα υπόλοιπα, ότι δηλαδή είναι cool, όμορφος, αστείος και πολλά άλλα, είναι πολύ καλός σύντροφος. Είμαι συναισθηματικά φορτισμένη, αλλά εννοώ κάθε λέξη αυτού που λέω. Θέλω να κρατώ το χέρι του!».

Στην πρώτη της ανάρτηση στο Instagram μετά τον γάμο τους, η Τζένη Μελιτά είχε δημοσιεύσει μία φωτογραφία στην οποία φαίνονται να χέρια τους με τις βέρες τους. Την φωτογραφία συνόδευσε με το ποίημα του Μιχάλη Γκανά «Προσωπικό»:

«Επειδή η ζωή μας μοιάζει να φυραίνει
μέρα τη μέρα, δε θα πει πως η ζωή
δεν αξίζει τον κόπο.

Επειδή σ’ αγάπησα και σ’ αγαπώ ακόμη
κι ας μην είναι όπως παλιά,
δε θα πει πως πέθανε η αγάπη,
κουράστηκε ίσως, σαν καθετί που ανασαίνει.

Επειδή περνάς δύσκολες μέρες
σκυμμένος σε χαρτιά και γκρεμούς
που δεν κλείνουν, κι εγώ πηδάω
τις νύχτες επί κοντώ λαχανιάζοντας,
δε θα πει πως δεν έχουμε
μοίρα στον ήλιο, έχουμε
τη δική μας μοίρα.

Επειδή πότε είσαι άνθρωπος
και πότε πουλί, φέρνεις στο σπίτι μας
ψωμάκια μικρά της αποδημίας
κι ελπίζουνε τα παιδιά μας
σε καλύτερες μέρες.

Επειδή λες όχι και ναι κι ύστερα όχι
και δεν παραιτείσαι, ντρέπομαι
για τα ίσως, τα μπορεί τα δικά μου,
μα δεν αλλάζω, όπως δεν αλλάζεις κι εσύ,
αν αλλάζαμε θα ‘μαστε πάλι
δυο άγνωστοι και θ’ αρχίζαμε
απ’ το άλφα.

Τώρα ξέρουμε πού πονάς
πού σωπαίνω πότε γίνεται παύση,
διακοπή αίματος και κρυώνουν
τα σώματα, ώσπου μυστικό δυναμό
να φορτίσει πάλι τα μέλη
με δύναμη κι έλξη και δέρμα ζεστό.

Επειδή είναι δύσκολο ν’ αγαπάς
και δυσκολότερο ν’ αγαπάς τον ίδιο άνθρωπο
για καιρό, κάνοντας σχέδια και παιδιά
και καβγάδες, εκδρομές, έρωτα, χρέη
κι αρρώστιες, Χριστούγεννα, Κυριακές
και Δευτέρες, νόστιμα φαγητά
και καμένα, θέλοντας ο καθένας
να ‘ναι ο άλλος γεφύρι και δέντρο
και πηγή, κατά τις περιστάσεις
ή και όλα μαζί στην ανάγκη,
δε θα πει πως εγώ δε μπορώ
να γίνω κάτι απ’ όλα αυτά ή και όλα μαζί,
κι αν είναι να περάσω
μια ζωή στη σκλαβιά –έτσι κι αλλιώς–
ας είμαι, λέω, σκλάβος της αγάπης».

Την φωτογραφία από την παιδική της ηλικία την είχε ανεβάσει η ίδια η Τζένη Μελιτά στο προφίλ που διατηρεί στο Instagram, στις 19 Δεκεμβρίου του 2021.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ